Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Γιατί η Amazon πλήρωσε 1 δισ. δολάρια για τα «έξυπνα» κουδούνια της Ring

Τι κρύβεται πίσω από τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του διαδικτυακού κολοσσού

Η Amazon συνεχίζει να αγοράζει... ό,τι κινείται και να επεκτείνεται συνεχώς σε νέες αγορές, επιδιώκοντας να τις κατακτήσει. Οπότε ίσως δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι πρόσφατα πραγματοποίησε τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της ιστορίας της, πληρώνοντας τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια (ορισμένες πληροφορίες ανεβάζουν το ποσό ακόμα και στα 1,8 δισ. δολάρια) για να κάνει δική της την εταιρεία παραγωγής «έξυπνων» κουδουνιών Ring.

Γράφει ο Σπύρος Πιστικός

Μπορεί βέβαια κανείς να αναρωτηθεί: Και τι δουλειά έχει η Amazon με τα «έξυπνα» κουδούνια; Η απάντηση είναι: μία δουλειά που μπορεί να αποδειχθεί πολύ, μα πάρα πολύ επικερδής στο μέλλον.

Τι στο καλό πάει να πει «έξυπνα» κουδούνια;

 

«Η αποστολή μας: Να περιορίσουμε την εγκληματικότητα στις κοινότητες». Αυτό αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Ring, με τον εμπνευστή της, τον Τζέιμι Σίμινοφ, να διηγείται πως τα «έξυπνα» κουδούνια δεν θα υπήρχαν αν δεν ήταν η γυναίκα του, η οποία λάτρεψε την ιδέα ενός κουδουνιού που θα μπορούσε κανείς να ελέγξει από οπουδήποτε, ακόμα και από το κινητό του, έχοντας τη δυνατότητα να μιλήσει στον άνθρωπο που βρίσκεται στο κατώφλι του σπιτιού του, ακόμα κι αν βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά.
«Είναι σαν αναγνώριση κλήσης για την εξώπορτα», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα της συζύγου του Σίμινοφ, και αυτό ακριβώς είναι το «έξυπνο» κουδούνι της Ring, που αποτελεί το βασικό προϊόν της εταιρείας, μαζί με κάποια μοντέλα καμερών ασφαλείας.

Κατατροπώνοντας τους κλέφτες

Σε πρώτη ανάγνωση, η κίνηση της Amazon να εξαγοράσει τη Ring φαίνεται πολύ βολική ως προς το κομμάτι της παράδοσης προϊόντων στους πελάτες της, καθώς δίνει μία καλή λύση στο πρόβλημα των κλοπών. Ήδη τον περασμένο Οκτώβριο η Amazon έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους χρήστες, με την υπηρεσία Amazon Key, να λαμβάνουν τα πακέτα τους με έναν πρωτοποριακό τρόπο: με μία ειδική κάμερα και μία «έξυπνη» κλειδαριά, που επιτρέπουν στον διανομέα να μπει στο σπίτι τους και να τους αφήσει μέσα το πακέτο, ακόμα κι αν οι ίδιοι λείπουν, αποτρέποντας έτσι τους επιτήδειους που πιθανόν να εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία για να κλέψουν την παραγγελία τους.
Με το Ring το σύστημα αυτό ίσως μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω. Το «έξυπνο» κουδούνι θα ειδοποιεί τον παραλήπτη του πακέτου όταν ο διανομέας βρίσκεται στην πόρτα του και εκείνος θα μπορεί να του επιτρέψει την είσοδο στο σπίτι για να τοποθετήσει με ασφάλεια το πακέτο μέσα στο σπίτι – μάλιστα, αν πρόκειται για ευπαθή προϊόντα, όπως φρούτα, λαχανικά ή γάλα, ο διανομέας θα μπορεί να τα τοποθετεί στο ψυγείο για να μη χαλάσουν.
Ειδικά μετά την εξαγορά της αλυσίδας καταστημάτων λιανικής Whole Food Markets το καλοκαίρι του 2017 (μακράν τη μεγαλύτερη στην ιστορία της, για την οποία πλήρωσε περί τα 13,5 δισ. δολάρια), το «στοίχημα» για την Amazon στον τομέα της παράδοσης αγαθών είναι τεράστιο, και η εξαγορά της Ring μοιάζει να αποτελεί ένα στήριγμα στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας.

Ένα «έξυπνο» κουδούνι σε ένα «έξυπνο» σπίτι

 

Όμως προφανώς η Amazon δε σκέφτεται μόνο αυτό. Όταν μιλάμε για τόσο μεγάλες επενδύσεις, το βλέμμα είναι στραμμένο στο μέλλον, και όχι μόνο το εγγύς μέλλον, αλλά και το απώτερο. Ένα μέλλον στο οποίο τα σπίτια θα είναι «έξυπνα», με τις ηλεκτρικές συσκευές διασυνδεδεμένες να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ήδη βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της τεχνολογικής επανάστασης, με τις πρώτες «έξυπνες» συσκευές να μπαίνουν δειλά-δειλά στα σπίτια μας, και η εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα αναμένεται να είναι ταχύτατη τα επόμενα χρόνια.
Η Amazon δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω σε αυτήν την «κούρσα», στην οποία ήδη έχουν μπει και δύο άλλοι κολοσσοί της τεχνολογίας, η Google και η Apple. Κεντρικό ρόλο σε αυτήν την εκστρατεία της Amazon αναλαμβάνει η Alexa, η υπηρεσία φωνητικής αναγνώρισης που για την ώρα είναι χρήσιμη κυρίως για να λέει τον καιρό και τις ειδήσεις, όμως ο σχεδιασμός της Amazon προβλέπει ότι γύρω της θα χτιστεί ένα ολόκληρο σύμπαν από συσκευές που θα είναι συνδεδεμένες με την Alexa, και ο χρήστης θα μπορεί με φωνητικές εντολές να τις ελέγξει ακόμα και από μακριά.
Με τις υπηρεσίες της Ring, η Amazon προσθέτει στο «παζλ» της Alexa ένα πολύ σημαντικό στοιχείο: Αυτό της ασφάλειας. Ήδη οι χρήστες συσκευών Echo μπορούν, λέγοντας «Alexa, δείξε μου την εξώπορτα», να δουν ζωντανά εικόνα έξω από το σπίτι τους, μέσω της συνδεδεμένης κάμερας Ring. Και οι πιθανές εφαρμογές από την περαιτέρω ενσωμάτωση των υπηρεσιών της Ring στο «οπλοστάσιο» της Alexa είναι αμέτρητες...

 https://www.news.gr/oikonomia/article/984488/giati-i-amazon-plirose-1-dis-dolaria-gia-ta-exipna-koudounia-tis-ring.html

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...