Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Αλέξης Τσίπρας Η ώρα του Πρωθυπουργού [video]

Αλέξης Τσίπρας Παρασκευη 24/2/2017
 Η ώρα του Πρωθυπουργού - Κοινοβουλευτικός Έλεγχος


Το ηχητικό ντοκουμέντο της Μαριάννας Καλλέργη για το σεξ στο Survivor

 Δείτε εδώ το βίντεο με το ηχητικό ντοκουμέντο από την συνέντευξη της Μαριάννας Καλέργη και για το sex στο survivor και για το αν έχει πνευμονία και είναι άρρωστη. Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη, στην οποία «φωτογραφίζει» μάλιστα και παίκτες από την άλλη ομάδα:











Youweekly.gr http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/survivor_25.html

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Η Αντζελίνα τρώει Γρυλίδες... αράχνες οπως... Ταραντούλα και σκορπιούς μαύρους... [video]



Original Video - More videos at TinyPic

Tο Youtube κάνει πιο εύκολη την ζωή των χρηστών με τις διαφημίσεις

Στην κατάργηση των «διαφημίσεων 30 δευτερολέπτων που δεν μπορούν να παραλειφθούν» σκοπεύει να προχωρήσει το YouTube.
Η αλλαγή αυτή πρόκειται να ισχύσει από τις αρχές του επόμενου έτους και όπως επιβεβαίωσε η Google, η πλατφόρμα αναπαραγωγής βίντεο επιδιώκει να επικεντρωθεί σε «φορμά τα οποία ικανοποιούν τόσο τους χρήστες όσο και τους διαφημιστές».
Οι μεγάλες σε μήκος διαφημίσεις, οι οποίες δεν μπορούν να παραλειφθούν, θεωρούνται ιδιαίτερα ενοχλητικές και για τον λόγο αυτόν η Google σκοπεύει να εισαγάγει διαφημιστικά βίντεο τα οποία θα είναι πολύ μικρότερα σε μήκος.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δηλώσεις αναλυτών, τα διαφημιστικά σποτ των 30 δευτερολέπτων που εμφανίζονται συχνά πυκνά στα βίντεο που προβάλλονται στο YouTube αποτελούν κατάλοιπο της ιδεολογίας των διαφημίσεων που προβάλλονται στην τηλεόραση. Με την κίνηση αυτή στην οποία σκοπεύει να προβεί η Google, οι διαφημιστές θα αναγκαστούν να γίνουν πιο δημιουργικοί ώστε να προβάλλουν κατάλληλα κάποιο προϊόν σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, υποστηρίζουν.

http://www.seleo.gr/epistimi/texnologia/233998-to-youtube-kanei-pio-eykoli-tin-zoi-ton-xriston-me-tis-diafimiseis#.WKxI9PL5qCs

http://greekto.blogspot.gr/2017/02/t-youtube.html

Δείτε πόσα βγάζουν οι επώνυμοι το μήνα απο το survivor!

Αυτά είναι λεφτά! Δείτε πόσα χρήματα παίρνουν οι «επώνυμοι» για την συμμετοχή τους στο Survivor
Δεν είναι λίγα. Το αντίθετο μάλιστα! Πρόκειται για πολύ καλά λεφτά στην Ελλάδα της κρίσης!
Είναι λογικό κάποιος να μην αφήνει το σπίτι του για να πάει στην άλλη άκρη του κόσμου για… δουλειά.
Γιατί όπως και να το κάνουμε, δουλειά είναι το Survivor!
Είναι ένα reality show, που οι παίχτες, επώνυμοι και μη, προσπαθούν να κερδίσουν τα 100.000 ευρώ.
Άρα είναι λογικό, όταν σε στέλνουν τόσο μακριά για να ζήσεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να σε αποζημιώνουν και ανάλογα.
Ειδικά μάλιστα αν είναι και… διάσημος. Πολύ ή λίγο, αυτό το καθορίζει ο καθένας.
Προφανώς ο ΣΚΑΙ έκρινε ότι οι συγκεκριμένοι επώνυμοι είναι αρκετά δημοφιλείς στο στην Ελλάδα, άρα μπορούν να σηκώσουν στους ώμους τους το τηλεοπτικό βάρος μια εκπομπής.



   
Πόσα χρήματα όμως παίρνουν οι επώνυμοι για να βρίσκονται στην Δομινικανή Δημοκρατία;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν του περιοδικού youweekly, οι επώνυμοι παίχτες του Survirvor, κερδίζουν για την συμμετοχή τους στο παιχνίδι κάθε εβδομάδα 2.000 ευρώ!
Δηλαδή 8.000 ευρώ το μήνα!
Πραγματικά ένα μεγάλο ποσό! Ειδικά για τις εποχές που ζούμε.
Χρήματα μάλιστα που ίσως οι «διάσημοι» που είναι στο παιχνίδι να μην το έβγαζαν στην πραγματική ζωή!
Για αυτό άλλωστε και πήγαν.
Όσο για τον παρουσιαστή, Σάκη Τανιμανίδη, σύμφωνα πάντα με το youweekly, για κάθε επεισόδιο του Survivor που προβάλει ο ΣΚΑΙ, κερδίζει το ποσό των… 5.000 ευρώ!
Δηλαδή, δεδομένου του ότι ο ΣΚΑΙ θα προβάλει 4 επεισόδια την εβδομάδα, δηλαδή 16 το μήνα, ο Σάκης Τανιμανίδης θα κερδίζει 80.000 ευρώ το μήνα!

http://www.seleo.gr/politismos/mme/233825-afta-einai-lefta-deite-posa-xrimata-pairnoun-oi-eponymoi-gia-tin-symmetoxi-tous-sto-survivor#.WKxHefL5qCt

 http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/survivor.html

Αυτή είναι η νέα σύντροφος του Κοντομηνά

Σπάνια βραδινή έξοδο έκανε τη Δευτέρα ο Δημήτρης Κοντομηνάς συνοδευόμενος από την γοητευτική καθηγήτρια του Πανεπιστημίου που το τελευταίο διάστημα είναι συνεχώς στο πλευρό του. Η κομψή Λόρυ ζει στις Η.Π.Α., έχει μια κόρη γύρω στα 30 και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.
Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE απαθανάτισε τον ισχυρό άντρα του Alpha με την συνοδό του, τρεις μήνες μετά την πρώτη τους επίσημη έξοδο σε καλλιτεχνική βραδιά . Αυτήν τη φορά, μάλιστα, οι δυο τους έφθασαν μαζί στο χώρο της εκδήλωσης που έγινε με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Κούρκουλου.





Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μάλιστα, συναντήθηκε με την Μαριάννα Λάτση και τον Ηλία Ψινάκη και θαύμασε την ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού…




http://www.trelokouneli.gr/afti-ine-nea-syntrofos-tou-kontomina/

 http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/blog-post_21.html

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για το τσίπουρο και την τσικουδιά

Αντίδραση της Κομισιόν επειδή δεν εφαρμόζεται ο κανονικός συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης

 

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ, επειδή δεν εφαρμόζει τον κανονικό συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, «με βάση τη νομοθεσία της ΕΕ, πρέπει να εφαρμόζεται ο ίδιος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης για την αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, εκτός εάν ισχύουν εξαιρέσεις ή παρεκκλίσεις». Ωστόσο, συνεχίζει η Επιτροπή, στην Ελλάδα δεν ισχύει καμία παρέκκλιση όσον αφορά τα αλκοολούχα ποτά τσίπουρο ή τσικουδιά, για τα οποία σήμερα εφαρμόζεται μειωμένος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης (50%), καθώς και εξαιρετικά μειωμένος συντελεστής (γύρω στο 6%) όταν παράγονται από μικρούς παραγωγούς, τους λεγόμενους «διήμερους» αποσταγματοποιούς.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, εφαρμόζοντας αυτούς τους μειωμένους συντελεστές, η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ, δεδομένου ότι ευνοεί την εγχώρια παραγωγή αυτών των αλκοολούχων ποτών. Η Επιτροπή τονίζει ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αρχή που απαγορεύει την εσωτερική φορολογία, η οποία συνεπάγεται έμμεση προστασία των εγχώριων προϊόντων ή επιβολή στα προϊόντα άλλων κρατώνομελών οιωνδήποτε εσωτερικών φόρων ανώτερων από εκείνους που επιβαρύνουν ομοειδή εθνικά προϊόντα.
Επιπλέον, «αν και μικρά αποστακτήρια μπορούν, υπό ορισμένους όρους, να επωφελούνται από μειωμένο συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης, αυτός δεν μπορεί να είναι μικρότερος από το 50% του κανονικού εθνικού συντελεστή», επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως σημειώνει, εφαρμόζοντας έναν εξαιρετικά μειωμένο συντελεστή, το ελληνικό καθεστώς για τους «διήμερους» αποσταγματοποιούς δεν τηρεί τους όρους αυτούς και υπεμθυμίζει ότι ήδη, από τον Σεπτέμβριο του 2015 ζήτησε επίσημα από την Ελλάδα να τροποποιήσει τη νομοθεσία της περί ειδικών φόρων κατανάλωσης για τα αλκοολούχα ποτά «τσίπουρο» και «τσικουδιά».
http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/299925/sto-evrodikasthrio-h-ellada-gia-to-tsipoyro-kai-th.html

 http://naigr.blogspot.gr/2017/02/blog-post_21.html

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η πιο εύκολη τούρτα σοκολάτα - μπανάνα

Υλικά

250γρ. σοκολάτα γάλακτος
60ml γάλα πλήρες
350ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2 μπανάνες μέτριες
80γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
4 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού έτοιμη
2 τεμάχια παντεσπάνι διαμέτρου 22-25εκ. έτοιμα
100ml ρούμι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σιροπιάζετε με το μαύρο ρούμι τα δύο παντεσπάνια με ένα πινέλο.

Λιώνετε προσεκτικά τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί. Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και το ανακατεύετε με σύρμα χειρός στη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας στη σαντιγί και ανακατεύετε με μαρίζ ή κουτάλα. Αν η μους σοκολάτας είναι λίγο ρευστή, την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου να σταθεροποιηθεί.

Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες, βάζετε μερικές πάνω στο πρώτο παντεσπάνι, απλώνετε από πάνω τη μισή μους σοκολάτας και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα από τα φουντούκια. Στη συνέχεια, τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι. Βάζετε λίγες ροδέλες μπανάνας και απλώνετε την υπόλοιπη μους σοκολάτας. Τέλος, τοποθετείτε τις υπόλοιπες μπανάνες και τα φουντούκια και με ένα κουτάλι απλώνετε την πραλίνα.
Αφήνετε την τούρτα να σταθεροποιηθεί στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά περίπου και κατόπιν σερβίρετε.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/index.php/article/pio-efkoli-tourta-sokolata-mpanana
http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/blog-post_36.html

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Νέα δημοσκόπηση: 13 μονάδες μπροστά η ΝΔ -27,2% έναντι 14,2% του ΣΥΡΙΖΑ

Με 13 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB για το Star.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 27,2%, έναντι 14,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με  7,9%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στο 7,8% και το ΚΚΕ με 7,7%.

Πρόθεση ψήφου
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου, στην δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 13-15/2/2017, είναι (σε παρένθεση τα ποσοστά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της MRΒ τον Δεκέμβριο του 2016):




ΣΥΡΙΖΑ: 14,2 % (14,7%)
ΝΔ:27,2 (26,1%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7 (7,5%)
ΠΑΣΟΚ: 6,9 (6,1%)
ΚΚΕ: 6,8 (6,1%)
ΑΝΕΛ: 2,3% (2,4%)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 2,3% (2,7%)
ΠΟΤΑΜΙ: 2,1% (1,5%)
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 2,1% (2,4%)
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 6,1%
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ: 9,8%
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ; 1,7%
ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ-ΑΠΟΧΗ: 11,5%







Εκτίμηση ψήφου με αναγωγή

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή, χωρίς λευκό/άκυρο/αποχή, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται κι άλλο, στις 14,7 ποσοστιαίες μονάδες.
ΣΥΡΙΖΑ 16 % (16,7%)
ΝΔ 30,7% (29,6%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,9% (8,5%)
ΠΑΣΟΚ 7,8 (6,9%)
ΚΚΕ 7,7 (6,9%)
ΑΝΕΛ 2,6% (2,7%)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6% (3,1%)
ΠΟΤΑΜΙ 2,4% (1,7%)
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,4% (2,7%)
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 6,9%
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ - ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 13 %






Δημοφιλέστερος αρχηγός ο Μητσοτάκης
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δεύτερη να έρχεται η Φώφη Γεννηματά, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Τέταρτος είναι ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.





Οι συμμετέχοντες ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει η κυβέρνηση να αποδεχθεί ή όχι νέα μέτρα, , το 55% απαντά να μην τα δεχθεί, έστω κι αν αυτό οδηγήσει σε ρήξη.







Σε ερώτηση αν θέλουν παραμονή στο ευρώ το 59% απαντά ότι επιθυμεί παραμονή. 
Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα κλείσει η αξιολόγηση μόλις το 20% πιστεύει ότι πρέπει να κλείσει πάση θυσία. Το 28% που χαρακτηρίζετε «παγιδευμένοι» είναι αυτοί που λένε ας κλείσει η αξιολόγηση με μέτρα, αν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.






http://www.eirinika.gr/article/156173/nea-dimoskopisi-13-monades-mprosta-i-nd-272-enanti-142-toy-syriza

http://naigr.blogspot.gr/2017/02/13-272-142.html

Κέιλα, η κούκλα… κατάσκοπος που απαγορεύτηκε στη Γερμανία

Η Κέιλα, μια παιδική κούκλα που μιλά, απαγορεύτηκε από τις γερμανικές αρχές, καθώς όπως ανακοινώθηκε το λογισμικό της μπορεί να χακαριστεί και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία προσωπικών δεδομένων.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων κάλεσε τους γονείς που αγόρασαν την κούκλα να την καταστρέψουν. «Η κούκλα Κέιλα απαγορεύεται στην Γερμανία», ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γιόχεν Χόμαν, υπογραμμίζοντας πως «το μέτρο επιβάλλεται και για την προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας».





Το λογισμικό της αμερικανικής εταιρείας Genesis Toys, που βρίσκεται εντός της κούκλας και παρέχει τη δυνατότητα συνομιλίας με το παιδί, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές μπορεί να χακαριστεί σχετικά εύκολα, δίνοντας τη δυνατότητα σε τρίτους να ακούσουν όσα συμβαίνουν στο χώρο που βρίσκεται η κούκλα ή ακόμη και να συνομιλήσουν με το παιδί.

http://tvxs.gr/news/kosmos/keila-i-koykla-kataskopos-poy-apagoreytike-sti-germania
 http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/blog-post_32.html

Η Φρόσω στον τάφο του Παντελίδη μια μέρα μετά το σημείωμα-φωτιά

Τα αναπάντητα έpωτήματα γύρω από τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη τρεισήμισι μήνες μετά δίνουν και παίρνουν. Η Φρόσω Κυριάκου  είναι ίσως το πρόσωπο γύρω από το μοιραίο τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου το οποίο έχει δεχτεί απειλές εναντίον της ίδιας της της ζωής και για ακόμη μια φορά βρίσκεται στο στόχαστρο.
Σάλος ξέσπασε από τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας το σημείωμα-φωτιά που βρέθηκε στον τόπο που ο Παντελής έχασε τη ζωή του, το οποίο απέδιδε ευθύνες στην ίδια αλλά και στη Μυρσίνη Αρναούτη . Ωστόσο εκείνη για ακόμη μια φορά επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της σιωπής. Όπως έκανε και όταν βγήκαν και πριν λίγο καιρό κάποιοι φίλοι του τραγουδιστή που ισχυρίζονταν πως εκείνη ήταν η οδηγός του τζιπ .

Την ώρα ωστόσο που οι εξελίξεις τρέχουν εκείνη προτίμησε να απαντήσει σε όλα αυτά με έναν διαφορετικό τρόπο. Έτσι  λίγη ώρα πριν τελεστεί το τρισάγιο του Παντελή  βρέθηκε στον τάφο του προκειμένου να τιμήσει το φιλαράκι της με τον δικό της τρόπο. Τα όσα πέρασαν μαζί θα τους ενώνουν για πάντα και ούτε ο θάνατος δεν μπορεί να τα σβήσει. Έτσι σήμερα το πρωί, όπως αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας η Φρόσω πέρασε τις πόρτες του κοιμητηρίου Μεταμόρφωσης.




Ντυμένη στα μαύρα και με το κεφάλι σκυμμένο κάτω -θέλοντας να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα- κατευθύνθηκε στο μνήμα του Παντελίδη. Αντικρίζοντας την φωτογραφία του, έσκυψε τη φίλησε και ξέσπασε σε δάκρυα. «Παντελή συγγνώμη που δεν μπόρεσα να σώσω», ψέλλιζε ξανά και ξανά η 21χρονη όπως αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας. Συνοδευόμενη από μια καλή της φίλη έκατσε εκεί με το βλέμμα της να είναι κενό. Κοίταζε το μνήμα μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει το τι έχει γίνει. Για εκείνη ο Παντελής δεν είναι νεκρός.
Γνωρίζοντας πως η παραμονή της στο νεκροταφείο θα αποτελούσε θέμα συζήτησης και ενδεχομένως αφορμή να ξεσπάσουν εναντίον της επιθέσεις δεν έκατσε παρά μόνο για μερικά λεπτά. Παρότι ξέρει πως δεν μπορούσε να αποτρέψει τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα δεν σταματά να παρακαλά τον Θεό να γύριζε ο χρόνος πίσω.

 Youweekly.gr
http://davidavramidis.eu/froso-ston-tafo-tou-pantelidi-mia-mera-meta-simioma-fotia-panteli-syngnomi-pou/#
http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/blog-post_81.html

Αν έχετε τα άσπρα «Μισοφέγγαρα» στα Νύχια σας, τότε θα πρέπει να το διαβάσετε...

Έχετε κοιτάξει ποτέ τα δάχτυλά σας και αναρωτηθήκατε ποιο είναι το νόημα του μικρού μισοφέγγαρου στην περιοχή των νυχιών σας;

Λοιπόν, έχουμε την απάντηση για εσάς! Είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό μέρος της δομής των νυχιών σας που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή.
Η λευκή περιοχή γύρω από τη ρίζα των νυχιών σας, που είναι γνωστή ως lunula (η λατινική ονομασία για το «φεγγαράκι»), είναι υπεύθυνη για την προστασία των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται κάτω από την πέμπτη στρώση της επιδερμίδας σας.
Είναι πολύ σημαντικό να μην βλάψετε το lunula σας με οποιονδήποτε τρόπο, διαφορετικά ολόκληρο το νύχι σας μπορεί να παραμορφωθεί.
Επίσης, νέες ανακαλύψεις στην εναλλακτική ιατρική έχουν διαπιστώσει ότι το lunula σας μπορεί να είναι σε θέση να αποκαλύψει ορισμένες πτυχές της συνολικής υγείας σας.
Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το lunula μπορεί να αποκαλύψει αρκετά για την τρέχουσα κατάσταση της υγείας σας. Για παράδειγμα, αν υπάρχει μια κοκκινωπή κηλίδα στο lunula σας, είναι πιθανό ότι πάσχετε από κάποιου είδους καρδιαγγειακή νόσο.
Αν το lunula σας είναι σχεδόν ανύπαρκτο, πιστεύεται ότι είναι μια πιθανή ένδειξη αναιμίας και διαβήτη. Ωστόσο, ένας αργός μεταβολισμός, μαζί με μεγάλες ποσότητες τοξινών στο σώμα σας, θα μπορούσε επίσης να είναι η αιτία της συρρίκνωσης του lunula.
Ένα υγιές άτομο έχει μεταξύ 8 και 10 lunulas με – ως επί το πλείστον – λευκό χρώμα. Επιπλέον, εάν οι αντίχειρές σας είναι τα μόνα δάχτυλα με lunula, είναι πιθανό να έχετε χαμηλή φυσική ενέργεια και να αρρωσταίνετε πιο συχνά.
newsup

http://davidavramidis.eu/prosochi-echete-avta-ta-aspra-misofengara-sta-nychia-sas-tote-tha-prepi-oposdipote-na-diavasete-avto/#

http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/blog-post_89.html

Γρίπη των πτηνών: Ενίσχυση των μέτρων βιοασφάλειας

Την περασμένη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 επιβεβαιώθηκε υψηλής παθογονικότητας υπότυπος Η5Ν8 σε νεκρά πτηνά (σε κύκνο και σε αγριόπαπια ) που συλλέχθηκαν από τη λίμνη Βόλβης.
Το γεγονός αυτό οδήγησε στην ενίσχυση των μέτρων βιοασφάλειας που ήδη εφαρμόζονται για τη γρίπη των πτηνών με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία αφορά στα οικόσιτα πουλερικά και τα πουλερικά ελευθέρας βοσκής και βιολογικής εκτροφής. 
Μέτρα σε όλη η χώρα
Συγκεκριμένα απαγορεύεται  η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε ανοιχτούς χώρους  (προαύλια, αυλές, αγρούς κ.λπ.) εκτροφών σε όλη την επικράτεια της χώρας (ενώ πριν η απαγόρευση αφορούσε περιοχές της χώρας που βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη των 2 χλμ από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές).
Δεδομένου ότι η γρίπη των πτηνών είναι λοιμώδης ιογενής νόσος αυτών (ζωανθρωπονόσος), υποχρεωτικής δηλώσεως, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή από τους ιδιοκτήτες πουλερικών στα μέτρα βιοασφάλειας και τις παραμέτρους παρακολούθησης των πτηνών που εξακολουθούν να ισχύουν και ενισχύονται.
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας των πουλερικών, οι κάτοχοί τους υποχρεούνται να ενημερώνουν αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές για να ληφθούν τα απαραίτητα δείγματα.
http://agro-business.gr/2017/02/gripi-ton-ptinon-enischysi-ton-metron-vioasfalias/
 http://naigr.blogspot.gr/2017/02/blog-post_19.html

Τραγανή σπανακοτυρόπιτα

Υλικά

1 πακέτο φύλλα χωριάτικα
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο καλά και κομμένο σε μικρά κομμάτια
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αβγά
600γρ. φέτα πικάντικη, λιωμένη με πιρούνι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
αλάτι, πιπέρι

Για το τελείωμα

1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 αβγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το σπανάκι σε λεκανίτσα, το αλατίζετε και αρχίζετε να το τρίβετε και να το πιέζετε με το χέρι μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του. Το αφήνετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξει.

Βάζετε τα πράσα σε τηγάνι με λίγο νεράκι για να αχνιστούν λιγάκι. Ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα αχνισμένα πράσα στο σπανάκι. Ανακατεύετε καλά.

Χτυπάτε τα αβγά σε ξεχωριστό μπολ, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Μετά το ρίχνετε στο μίγμα με το σπανάκι. Προσθέτετε μπόλικο πιπέρι, αλάτι με μέτρο και ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε το ταψί σας και στρώνετε μέσα τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα με πινέλο. Αδειάζετε το μίγμα της γέμισης και στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης. Χαράζετε την πίτα μ’ ένα μαχαίρι φτάνοντας όσο πιο βαθιά μπορείτε και βάζετε το ταψί στο φούρνο.
Μετά από 15 λεπτά, βγάζετε την πίτα από το φούρνο, χτυπάτε το γάλα με το ελαιόλαδο και τα αβγό και περιχύνετε την πίτα, ρίχνοντας το μίγμα λίγο λίγο με κουτάλι. Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά ακόμη, μέχρι τα φύλλα να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/index.php/article/tragani-spanakotiropita
 http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/blog-post_19.html

Τι θα πάθει ένας 50αρης αν παίρνει κάθε μέρα μια ασπιρίνη...

Οι άνθρωποι στα 50 ή στα 60 τους ωφελούνται αν παίρνουν μια ασπιρίνη καθημερινά...
καθώς αυτή δρα προληπτικά για έμφραγμα, εγκεφαλικό ή καρκίνο του εντέρου, σύμφωνα με νέες συστάσεις μιας κυβερνητικής επιτροπής ειδικών των ΗΠΑ.
Το μεγαλύτερο όφελος έχουν όσοι ξεκινούν την ασπιρίνη μεταξύ 50 και 60 ετών. Το όφελος είναι μικρότερο για όσους την ξεκινούν μετά τα 60 τους, ενώ είναι μεγαλύτερο όσο νωρίτερα ξεκινά κανείς, όχι όμως πριν τα 40 (ούτε μετά τα 70).
Η νέα σύσταση αφορά άτομα 50 έως 69 ετών, άνδρες και γυναίκες, που δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για πρόκληση αιμορραγίας λόγω της προληπτικής θεραπείας με ασπιρίνη.
Σύμφωνα με την επιτροπή (U.S. Preventive Services Task Force), με επκεφαλής την καθηγήτρια Κίρστεν Μπίμπινς-Ντομίνγκο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine», η λήψη μιας χαμηλής δόσης ασπιρίνης (81 μιλιγκράμ) κάθε μέρα είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, αλλά και ο κίνδυνος για ορισμένες μορφές καρκίνου.
Όμως όσο οι άνθρωποι γερνάνε, τόσο αυξάνουν οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της ασπιρίνης, κυρίως η πιθανότητα γαστρεντερικής ή εγκεφαλικής αιμορραγίας, με συνέπεια στο ισοζύγιο οφέλους-κόστους η πλάστιγγα σταδιακά να γέρνει σε βάρος της.
Η Μπίμπινς-Ντομίνγκο δήλωσε ότι θα πρέπει κανείς να παίρνει ασπιρίνη καθημερινά για τουλάχιστον πέντε έως δέκα χρόνια (ανάλογα με τον άνθρωπο) για να δει οφέλη όσον αφορά την προστασία από καρκίνο του παχέος εντέρου. Για την καρδιαγγειακή προστασία (εμφράγματα και εγκεφαλικά), η δράση της ασπιρίνης είναι πιο άμεση, μέσα στην πρώτη πενταετία.
Η ασπιρίνη εμποδίζει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα, κάτι επικίνδυνο ιδίως για όσους έχουν στένωση αρτηριών λόγω αθηροσκλήρωσης. Ο ρόλος της στον καρκίνο του εντέρου, από την άλλη, δεν έχει ακόμη κατανοηθεί καλά, αλλά φαίνεται πως μειώνει τη χρόνια φλεγμονή που μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, προτού αρχίσουν να παίρνουν ασπιρίνη καθημερινά, όλοι πρέπει προηγουμένως να συμβουλευθούν τον γιατρό τους.
 https://abcgreeknews.blogspot.gr/2017/02/50.html
 http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/50.html

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Τρία οφέλη της μπανάνας που πολλοί δεν γνωρίζουν

Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα όλες τις εποχές του χρόνου καθώς είναι ιδιαίτερα γευστικό και θρεπτικό.
Ωστόσο, εκτός από την ωραία, γλυκιά γεύση της, η μπανάνα έχει σύμφωνα με τους ειδικούς και άλλα οφέλη που πολλοί δεν γνωρίζουν.
Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα όλες τις εποχές του χρόνου καθώς είναι ιδιαίτερα γευστικό και θρεπτικό.
Ωστόσο, εκτός από την ωραία, γλυκιά γεύση της, η μπανάνα έχει σύμφωνα με τους ειδικούς και άλλα οφέλη που πολλοί δεν γνωρίζουν.
Δείτε μερικά από αυτά…

1. Περιορίζουν την πείνα
Λόγω της περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες οι μπανάνες είναι μια τέλεια λύση για τον περιορισμό της όρεξης και του… τσιμπολογήματος καθώς περιορίζουν την πείνα.
2. Μειώνουν το άγχος
Οι μπανάνες περιέχουν υδατάνθρακες σε τέτοιο βαθμό ώστε είναι αρκετοί για να ενισχύσει κάποιος την ενέργεια του και να μειώσει το άγχος του.
3. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση
Ένα από τα σημαντικά οφέλη αυτού του φρούτου είναι η ικανότητα του να βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, επειδή μειώνει την επίδραση του νατρίου σύμφωνα με τους ειδικούς.

http://www.trelokouneli.gr/tria-ofelh-ths-mpananas-pou/
 http://stegitis.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html

REAL GROUP>Mε 60.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο έφτασε να χρωστάει μόνο στο Δημόσιο 6 εκατ. ευρώ

REAL GROUP>Mε 60.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο έφτασε να χρωστάει μόνο στο Δημόσιο 6 εκατ. ευρώ

 

Το αποκαλυπτικό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου

 

Δεν είναι μόνο ο Ψυχάρης που “κατάφερε” με 200.000.000 εκατ. ευρώ δάνεια να γκρεμίσει το οικοδόμημα του Δημητρίου και του Χρήστου Λαμπράκη. Είναι σχεδόν όλοι οι θαλασσοδανεισμένοι μηντιακοί όμιλοι που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, όπως διαπίστωσε η περίφημη Εξεταστική της Βουλής για τα Δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα.
Ο Κυριακού για παράδειγμα χρωστάει 170.000.000 εκατ. ευρώ_πoσό ιλιγγιώδες για τα σημερινά δεδομένα.
Ο Μπόμπολας μόνο για τον ΠΗΓΑΣΟ έχει δάνεια 160.000.000 εκατ. ευρώ.
Το Πόρισμα της Εξεταστικής ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει στα συμπεράσματά του ότι όλοι σχεδόν οι μηντιακοί όμιλοι που εξετάσθηκαν εάν δεν βάλουν χρήματα οι ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες θα έχουν την τύχη του ΔΟΛ.
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” παρουσιάζει, σε συνέχειες θα λέγαμε, το περίφημο Πόρισμα της Εξεταστικής που σπάει τα Ταμεία.
Τις επιχειρηματικές μεθόδους των μετόχων του Real Group και την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Ομιλος των Χατζηνικολάου_Κουρή αποκάλυψε το περίφημο πόρισμα της Εξεταστικής για τα Δάνειας στα ΜΜΕ. Πιο ειδικά το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το Real Group ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ και τα υπόλοιπα ήταν ξένα κεφάλαια_δηλαδή κατ΄εξοχήν δάνεια.


Ετσι έφτασε σήμερα το Real Group να χρωστάει στο Δημόσιο και στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς περί τα 6 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει το Ιστορικό πόρισμα.

Προφανώς αυτά τα συμπεράσματα και πληροφορίες για την σημερινή κατάσταση στο Real Group είχε στα υπόψη του ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος όταν έγραφε το αποκαλυπτικό άρθρο που ακολουθεί στα ΝΕΑ:

Και ενώ αναγγέλθηκε και επίσημα το λουκέτο στα Μέσα του ΔΟΛ ο Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος στην στήλη του στα «Νέα» αφήνει αιχμές για διαφορετική μεταχείριση των ΜΜΕ στοχοποιώντας τον Νίκο Χατζηνικολάου. Συγκεκριμένα ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφερόμενος σε χρέη του Real Group γράφει με τον γνωστό ειρωνικό – περιπαικτικό τρόπο του, στο «Στίγμα» :
“(…)Και να πεις ότι η κρίση έχει πλήξει μόνο τον ΔΟΛ; Οχι δυστυχώς. Γύρω εξελίσσονται κρυφά δράματα, τα δικά μας απλώς απολαμβάνουν μια δημοσιότητα. Αλλοι καταφέρνουν να τα κουκουλώνουν.
Να, ας πούμε, με αληθινή θλίψη πληροφορήθηκα χθες ότι στον σταθμό του Χατζηνικολάου έφτασε τις προάλλες ένα κατασχετήριο για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 5.167.000 ευρώ. Και οτι προχθές μια ομάδα φωτογράφων, που τροφοδοτούσαν με φωτογραφικό υλικό τα ιδιαιτέρως επιτυχημένα έντυπά του, κατέφθασαν στα γραφεία της εφημερίδας του, δημιούργησαν ολόκληρο επεισόδιο διότι τους οφείλει ένα ποσό της τάξεως των 15.000 ευρώ και αποχώρησαν αφού τους δόθηκαν κάποια χρήματα. Υποσχέθηκαν όμως στους υπεύθυνους της εφημερίδας να επανέλθουν την προσεχή εβδομάδα ακολουθούμενοι από κάμερες καναλιών εάν δεν εξοφληθούν….
Επίσης εντός των τειχών διάφοροι άθλιοι τύποι διακινούν mouth to mouth ότι υπάρχουν κάτι επιταγές εις χείρας τρίτων που έχουν σκάσει και άλλες που αναμένεται να σκάσουν – ένα δράμα δηλαδή.
Κρίμα, στενοχωριέμαι αφάνταστα για τα προβλήματα του ανθρώπου, προβλήματα που συμπίπτουν με το νέο εγχείρημα στην καριέρα του – αυτή τη φορά θα λέει ειδήσεις στον (με δάνεια 170.000.000 εκατ. ευρώ) Αnt1… (φαντάζομαι μέχρι να πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και υπό την αίρεση ότι ο Αnt1 θα πάρει άδεια…) “







http://kourdistoportocali.com/ipeople/medialand/real-groupme-60-000-evro-metochiko-kefaleo-eftase-na-chrostai-mono-sto-dimosio-6-ekat-evro/  

 http://naigr.blogspot.gr/2017/02/real-groupm-60000-6.html

Ελληνική διαστημική υπηρεσία [fun photo]

Τι πρέπει να πληρώνετε με πλαστικό χρήμα για να έχετε αφορολόγητο το 2017

Στο εξής, το αφορολόγητο θα χτίζεται μόνον με τη χρήση του πλαστικού χρήματος, κάτι που αναμένεται να περιορίσει πολύ τις συναλλαγές με μετρητά.
Ωστόσο, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, δεν εμπίπτουν όλες οι δαπάνες στο χτίσιμο του αφορολόγητου.

Ποια μέσα πληρωμής θεωρούνται πλαστικό χρήμα

Εκτός από τις κάρτες, πιστωτικές και χρεωστικές, πλαστικό χρήμα θεωρούνται:
  • Η προπληρωμένη κάρτα.
  • Η μεταφορά μέσω e-banking και μεταφορά μέσω τραπεζικής εντολής.
  • Η πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου
Να σημειωθεί ότι πλαστικό χρήμα δεν θεωρείται η χρήση εταιρικής κάρτας, η πληρωμή με ανάληψη και κατάθεση και η πληρωμή με κάρτες που έχουν εκδοθεί από τριμερή συστήματα καρτών πληρωμής.

Ποιο όριο δαπανών πρέπει να συγκεντρώσετε

Το ελάχιστο όριο δαπανών που πρέπει να κάνετε, για το χτίσιμο του αφορολόγητου, καθορίζεται από τη φορολογική κλίμακα στην οποία ανήκετε:

  • Για εισοδήματα από 1 έως 10.000 ευρώ το ποσοστό που θα πρέπει να συλλεχθεί είναι 10%.
  • Για εισοδήματα από 10.000 έως 30.000 ευρώ το ποσοστό που θα πρέπει να συλλεχθεί είναι 15%.
  • Για εισοδήματα από 30.000 και άνω το ποσοστό που θα πρέπει να συλλεχθεί είναι 20% με ανώτατο όριο το ποσό των 30.000 ευρώ αποδείξεων.

Ποιες δαπάνες μετράνε στο αφορολόγητο

Στο χτίσιμο του αφορολόγητου μετράνε όλες οι καταναλωτικές δαπάνες όπως: τρόφιμα, ξενοδοχεία, ρουχισμός, εκπαίδευση, μεταφορές, ένδυση, σούπερ μάρκετ κλπ.
Επιπλέον, συνυπολογίζονται οι λογαριασμοί του ρεύματος, του τηλεφώνου και του νερού.

Ποιες δαπάνες εξαιρούνται από το αφορολόγητο

Εξαίρεση αποτελούν οι δαπάνες για αγορά μέσων μεταφοράς (Ι.Χ., δίκυκλων κλπ), οι δαπάνες για αγορά ακινήτων, οι δόσεις αποπληρωμής δανείων, η αγορές επενδυτικών προϊόντων, τα ενοίκια και οι πληρωμές φόρων.
Επίσης οι δαπάνες για την υγεία, εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, αγορές φαρμάκων κλπ, δε θεωρούνται δαπάνες για το χτίσιμο του αφορολογήτου, ωστόσο θα δίνουν έξτρα φοροαπαλλαγή με την προϋπόθεση ότι θα έχουν πληρωθεί με την χρήση πλαστικού χρήματος.

Αν κάνετε δήλωση μαζί με τον/την σύζυγο σας

Εφόσον οι σύζυγοι κάνουν κοινή φορολογική δήλωση, το ποσό που θα πρέπει να συλλεχθεί είναι ατομικό για τον κάθε σύζυγο. Σε περίπτωση που ο ένας υπερκαλύπτει το ποσό και ο άλλος όχι, το υπερβάλλον ποσό μπορεί να μεταφερθεί από τον ένα σύζυγο στο άλλο.

Αν δεν συγκεντρώσετε το απαιτούμενο ποσό

Αν δεν καλυφθεί το απαιτούμενο ποσό τότε επιβάλλεται παραπάνω φόρος ύψους 22% επί του ποσού που δεν έχει συλλεχθεί. Για παράδειγμα φορολογούμενος με εισόδημα 12.000 ευρώ εισόδημα πρέπει να συλλέξει όπως είπαμε και πριν 1.300 ευρώ αποδείξεις, αλλά συνέλεξε στο τέλος του έτους 800 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή θα πληρώσει παραπάνω φόρο ύψους 110 ευρώ.

Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης πλαστικού χρήματος

Υπάρχουν δυο κατηγορίες εξαιρέσεων:
Α. Όσοι φορολογούμενοι εξαιρούνται από την συλλογή αποδείξεων γενικά και
Β. Όσοι φορολογούμενοι εξαιρούνται από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων με πληρωμή μέσω πλαστικού χρήματος αλλά θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις με τον παλαιό τρόπο.
Οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από την υποχρέωση πληρωμής με πλαστικό χρήμα είναι οι εξής:
  • Οι φορολογούμενοι άνω των 70 ετών.
  • Τα άτομα με ποσοστά αναπηρίας 80% και άνω.
  • Τα  άτομα που βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση.
  • Οι υπηρετούντες την στρατιωτική τους θητεία.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.
  • Οι κάτοικοι χωριών κάτω των 500 κατοίκων και νησιών κάτω των 3.100 κατοίκων ( όχι τουριστικές περιοχές ).
  • Όσοι φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και έχουν διαφορά τεκμαρτού εισοδήματος για το κομμάτι του τεκμαρτού.
  • Οι φορολογούμενοι που είναι μακροχρόνια νοσηλευόμενοι.
  • Οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται γενικά από το μέτρο συλλογής αποδείξεων είναι οι εξής:
  • Οι στρατιωτικοί και οι υπάλληλοι του υπ. Εξωτερικών που υπηρετούν στην αλλοδαπή
  • Οι διαμένοντες σε οίκο ευγηρίας
  • Οι φυλακισμένοι
  • Οι διαμένοντες σε ψυχιατρικό κατάστημα
  • Οι κάτοικοι εξωτερικού που έχουν εισόδημα από σύνταξη ή μισθό στην Ελλάδα και βάση ΣΑΔΦ με το κράτος που είναι φορολογικοί κάτοικοι θα πρέπει να δηλώνουν το εισόδημα και στην Ελλάδα..

http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article-wide/299568/ti-prepei-na-plhronete-me-plastiko-hrhma-gia-na-eh.html

http://naigr.blogspot.gr/2017/02/2017.html

Κίνδυνο για τις καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες βλέπει η Moody's

Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι αρνητική για την πιστοληπτική αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών

 

 

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης απειλεί να θέσει σε κίνδυνο τα προγράμματα αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's σε εβδομαδιαία έκθεσή του (Credit Outlook).
«Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι αρνητική για την πιστοληπτική αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών (credit negative), επειδή θέτει σε κίνδυνο τα προγράμματα αναδιάρθρωσής τους, περιλαμβανομένου του βασικού τους άξονα για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) κατά περίπου 40% έως το τέλος του 2019», σημειώνεται στην ανάλυση του οίκου.
«Η έγκαιρη εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος στήριξης είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας την περίοδο 2017-19 και για τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών και των επενδυτών στη χώρα και το τραπεζικό της σύστημα», προστίθεται.
Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, σημειώνει ο οίκος, εστιάζεται στη διαφωνία της Ελλάδας να νομοθετήσει νέα δημοσιονομικά μέτρα για μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν λήγει το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. «Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να εγκαταλειφθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός των τραπεζών, δεδομένου ότι η πληγείσα από την κρίση οικονομία είναι πιθανόν να επηρεασθεί αρνητικά από μία ενδεχόμενη αναστολή νέων επενδύσεων και μία στενότητα ρευστότητας στην αγορά».
Οι ελληνικές τράπεζες, αναφέρει ο Moody's, θέλουν από την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αναθεώρηση του πλαισίου για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων τους, αναμένοντας ότι η νομοθέτηση και εφαρμογή συγκεκριμένων εργαλείων θα τις βοηθήσει στο θέμα αυτό. «Αυτά, όμως, έχουν καθυστερήσει λόγω της εκκρεμούς ακόμη ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Ορισμένα από τα εργαλεία αυτά αφορούν στην εξωδικαστική διαδικασία διαιτησίας, σε αλλαγές στον απαρχαιωμένο πτωχευτικό κώδικα, τη νομική ασυλία για τα στελέχη των τραπεζών που εγκρίνουν σχέδια επιχειρηματικών αναδιαρθρώσεων και τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες κατασχεμένης περιουσίας».
Επιπλέον, σημειώνεται στην έκθεση, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι επίσης σημαντική για να μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να βελτιώσουν το χρηματοδοτικό τους προφίλ με την αύξηση των καταθέσεων σε αυτές και τη μειωμένη εξάρτησή τους από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA).
«Η πολυαναμενόμενη επανένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, κάποια χρονική στιγμή φέτος την άνοιξη, εξαρτάται επίσης από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτό είναι πιθανόν να βελτιώσει σημαντικά την εμπιστοσύνη των καταθετών και να προκαλέσει εισροές καταθέσεων από τα μετρητά, άνω των 15 δις. ευρώ, που βρίσκονται εκτός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με την εκτίμηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος», σημειώνεται. «Μία μείωση του ELA και αύξηση των καταθέσεων θα συμβάλει στη μείωση του κόστους χρηματοδότησης των τραπεζών και θα στηρίξει τα κέρδη τους», προσθέτει ο Moody's.
Περαιτέρω καθυστερήσεις στη δεύτερη αξιολόγηση, «ενέχουν τον κίνδυνο να μην επιτρέψουν στις τράπεζες να εφαρμόσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους τόσο αναφορικά με τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους όσο και αναφορικά με την επιστροφή τους στην κερδοφορία μετά τις ζημιές που είχαν τα τελευταία λίγα χρόνια. Ένα τέτοιο σενάριο θα έθετε τις τράπεζες σε μία πιο ευάλωτη θέση εν όψει ενός νέου γύρου ασκήσεων αντοχής από την ΕΚΤ το 2018, αυξάνοντας σημαντικά τους κινδύνους για τους πιστωτές και τους καταθέτες», καταλήγει ο οίκος.
http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/297716/kindyno-gia-tis-katatheseis-stis-ellhnikes-trapezes.html

 http://naigr.blogspot.gr/2017/02/moodys.html

Γυναίκες πράκτορες της βόρειας Κορέας δηλητηρίασαν τον αδερφό του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ Γινγκ Ναμ, πρωτότοκος γιος του εκλιπόντος Κιμ Γιονγκ Ιλ ήταν αρχικά ο αναμενόμενος διάδοχός του

 

 

Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία του ετεροθαλή αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ βρέθηκε νεκρός στη Μαλαισία.
Οι πρώτες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, αναφέρουν ότι ο 45χρονος αδερφός του Κιμ Γιονγκ Ουν δολοφονήθηκε από δύο γυναίκες, οι οποίες του χορήγησαν δηλητήριο, στο αεροδρόμιο της χώρας.
Ο αδελφός του ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν βρέθηκε νεκρός στην Μαλαισία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap News Agency και όσα μεταδίδει το Reuters που δεν κατάφερε ωστόσο να επιβεβαιώσει την πληροφορία από τις αρχές της Μαλαισίας.
Ο Κιμ Γινγκ Ναμ, πρωτότοκος γιος του εκλιπόντος Κιμ Γιονγκ Ιλ και αρχικά ο αναμενόμενος διάδοχός του, κρυβόταν στη Μαλαισία μετά την εκτέλεση του θείου τους Γιανκ Σονγ Θεκ κατ' εντολή του βορειοκορεάτη ηγέτη.
Ακόμη δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις για τις συνθήκες θανάτου του αλλά  ο τηλεοπτικός σταθμόςTV Chosun μεταδίδει πως ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν έπεσε θύμα δηλητηρίασης στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και πως ύποπτες είναι δυο γυναίκες που εκτιμάται πως είναι πράκτορες της Πιονγιάνγκ που δρουν εκτός Βόρεια Κορέας.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2578346/ginekes-praktores-tis-vorias-koreas-dilitiriasan-ton-aderfo-tou-kim-giongk-oun?ref=pop

 http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/blog-post_15.html

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο «πατέρας» του Pac-Man

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο γνωστός ως «Πατέρας του Pac-Man» ιδρυτής της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών και λογισμικού ηλεκτρονικών παιχνιδιών Bandai Namco Holdings.
Ο Μασάγια Νακαμούρα, ο οποίος είχε διατελέσει ανώτερος σύμβουλος της εταιρείας, πέθανε στις 22 Ιανουαρίου, ανέφερε η Bandai Namco σε ανακοίνωσή της χωρίς να προσδιορίσει την αιτία θανάτου του.
Το Pac-Man κυκλοφόρησε στην αγορά το 1980 και αποδείχτηκε μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο σε τέτοιο βαθμό ώστε το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες να το χαρακτηρίσει το πιο επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι στον κόσμο εκείνη την εποχή.
Ο Νακαμούρα ίδρυσε την εταιρεία η οποία μετονομάστηκε σε Namco το 1955 και ανέλαβε τη θέση του ανώτερου συμβούλου της εταιρείας που προέκυψε το 2005 από τη συγχώνευση της Namco με την Bandai.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2557943/pethane-se-ilikia-91-eton-o-pateras-tou-pac-man

 http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/91-pac-man.html

Πόσα είναι τα Επτάνησα και ποιά ;

Αυτό το λήμμα αφορά το γεωγραφικό διαμέρισμα των Νησιών Ιονίου Πελάγους. Για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δείτε: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τα Επτάνησα αποτελούν ένα σύμπλεγμα επτά κυρίων νησιών και αρκετών μικρότερων που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος. Τα επτά κύρια νησιά είναι, με σειρά μεγέθους, η Κεφαλλονιά, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, τα Κύθηρα, η Ιθάκη και οι Παξοί.
Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων περιλαμβάνει και κάποια μικρότερα νησιά όπως τα Αντικύθηρα, τους Αντίπαξους, το Αρκούδι, την Άτοκο, τον Βρόμωνα, την Δρακονέρα, την Ερεικούσσα, τον Κάλαμο, τον Καλόγηρο, το Καρλονήσι, τον Καστό, τον Λαμπρινό, το Μαθράκι, τη Μάκρη, το Μεγανήσι, το Μόδι, τους Οθωνούς, την Οξεία, τον Πεταλά, τον Ποντικό, το Προβάτι, τον Σκορπιό, την Σοφία, τις Στροφάδες, την Σωρό και άλλα. Στο σύμπλεγμα των Επτανήσων περιλαμβάνεται και η νήσος Σάσων, η οποία από το 1864 έως το 1914 ανήκε στην Ελλάδα.
Τα Επτάνησα ανήκουν διοικητικά στην περιφέρεια των Ιόνιων νησιών, πλην των Κυθήρων, που ανήκουν διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής. Η περιφέρεια των Ιόνιων νησιών περιλαμβάνει τους νομούς Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Λευκάδας.


Ονομάζονται Επτάνησα από τον αριθμό των μεγαλύτερων νησιών του συμπλέγματος, τα οποία, κατά σειρά μεγέθους, είναι:

Νησί Εικόνα Έκταση (τ.χλμ.) Πληθυσμός (2011) Πληθυσμός (2001) Πληθυσμός (1991) Πληθυσμός (1981) Πρωτεύουσα
1 Κεφαλονιά
781,482 35.801 36.404 29.344 27.649 Αργοστόλι
2 Κέρκυρα
592,082 100.853 107.879 104.737 96.761 Κέρκυρα
3 Ζάκυνθος
404,611 40.758 38.957 32.556 30.011 Ζάκυνθος
4 Λευκάδα
302,511 22.076 20.751 19.350 19.947 Λευκάδα
5 Κύθηρα
279,593 3.973 3.310 2.951 3.354 Κύθηρα
6 Ιθάκη
96,262 3.231 3.084 3.082 3.646 Βαθύ
7 Παξοί
25,322 2.280 2.374 2.175 2.247 Γάιος
8 Κάλαμος
24,964 496 543 465 502 Κάλαμος
9 Μεγανήσι
22,356 1.040 1.090 1.245 1.339 Κατωμέρι
10 Αντικύθηρα
20,43 68 44 70 115 Ποταμός
11 Οθωνοί
10,078 392 663 98 164 Οθωνοί
12 Καστός
5,901 80 120 50 68 Καστός
13 Πεταλάς
5,497
0 0 0
14 Ερεικούσσα
4,449 496 698 334 228 Ερεικούσσα
15 Άτοκος
4,375 0 0 0 1
16 Αρκούδι
4,275 0 0 0 0
17 Οξεία
4,223 0 0 0 1
18 Αντίπαξοι
4,099 20 64 61 126 Αντίπαξοι
19 Μαθράκι
3,532 329 297 143 177 Μαθράκι
20 Σταμφάνη Στροφάδων
2,531 1 58 1 3
21 Δρακονέρα
2,442 0 0 0 0
22 Προβάτι
1,21 0 0 0 0
23 Βρομώνας
1,047 0 0 0 0
24 Μάκρη
0,983 0 0 0 0
25 Σκορπιός
0,878 1 2 1 7
26 Κύθρος
0,814 0 0 0 0
27 Ποντικός
0,736 0 0 0 0
28 Καρλονήσι
0,719 0 0 0 0
29 Σπάρτη
0,538 0 0 0 0
 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1
http://naigr.blogspot.gr/2017/02/blog-post_15.html

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Πώς να φτιάξετε την πιο αποτελεσματική σπιτική οδοντόκρεμα

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε πολλές φορές μόνοι σας τα προϊόντα για την προσωπική σας υγιεινή, αυτή είναι μια πολύ καλή συνταγή για την οδοντόκρεμά σας.

Φτιαγμένη από ιδιαίτερα υλικά, η συγκεκριμένη σπιτική οδοντόκρεμα είναι άκρως αποτελεσματική και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.


Αυτό που θα χρειαστείτε είναι 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα,  1 κουταλιά της σούπας φυτική γλυκερίνη,  10 σταγόνες μαστιχέλαιο.


Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε καλά τη μαγειρική σόδα με τη φυτική γλυκερίνη και να προσθέσετε το μαστιχέλαιο.

Φυλάξτε την οδοντόκρεμα εκτός ψυγείου σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά. Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε πρωί και βράδυ για να ανανεώσετε την αναπνοή σας και να βελτιώσετε τη στοματική σας υγιεινή.
http://www.baby.gr/index.php/babyzine/gynaika/4066-pos-na-ftiaksete-tin-pio-apotelesmatiki-spitiki-odontokrema

 http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/blog-post_9.html

Πως λέγετε ο....... ;;;

Δείτε ποια όργανα του ανθρώπινου σώματος, κανείς δεν γνωρίζει τον σκοπό τους

Ακόμα και τώρα στον 21ο αιώνα υπάρχουν κάποια όργανα στο ανθρώπινο σώμα που οι επιστήμονες δεν έχουν καταλάβει την λειτουργία τους.
Δείτε παρακάτω 9 όργανα του ανθρώπινου σώματος που όλοι μας έχουμε ακούσει, αλλά κανένας δεν έχει καταλάβει πλήρως την λειτουργία τους.
Η επίφυση






Αυτός ο αδένας παράγει την ορμόνη μελατονίνη, η οποία παράγεται μόνο όταν είναι σκοτάδι και ρυθμίζεται από τους κιρκαδικούς ρυθμούς του σώματος.
Κάποια ψάρια, αμφίβια και ερπετά έχουν ένα βρεγματικό ή τρίτο μάτι αντί για επίφυση. Αντιλαμβάνεται διαφορετικά επίπεδα έντασης του φωτός, αλλά δεν μπορεί να παράγει εικόνες. Έχει έναν αμφιβληστροειδή και το ισοδύναμο ενός φακού, αλλά οι λειτουργίες του είναι συγκρίσιμες με εκείνες της επίφυσης στους ανθρώπους: την ρύθμιση των κιρκαδικών ρυθμών.
Είναι απόλυτα πιθανό οι εσωτερικιστές, όταν μιλούν για το τρίτο μάτι να εννοούν την επίφυση.
O κόκκυγας (ουρά)








Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν, ότι ο κόκκυγας στο ανθρώπινο σώμα είναι μια υποτυπώδης ουρά, αλλά λίγοι ξέρουν ότι έχει μια σημαντική σειρά λειτουργιών. Βοηθά στον καθορισμό πολλών μυών και των συνδέσμων που σχετίζονται με την λειτουργία των εντέρων και του ουροποιητικού συστήματος.
Επίσης, ο κόκκυγας παίζει σημαντικό ρόλο στην σωστή κατανομή των φορτιών, όταν αλλάζουμε θέση σώματος.
Η σκωληκοειδής απόφυση







Η σκωληκοειδής απόφυση, είναι ένα μικρό τμήμα του παχέος εντέρου, υπό τύπον ενός μικρού κινητού σωληνίσκου (μήκους 8–12 cm), ο οποίος κρέμεται από το αρχικό τμήμα του παχέος εντέρου (κοντά στο σημείο συνδέσεως λεπτού και παχέος εντέρου).
Υπάρχουν ορισμένα είδη βακτηρίων που ζουν μέσα σε φυτοφάγα ζώα, τα οποία βοηθούν το τελευταίο να χωνέψει την κυτταρίνη. Ωστόσο, στους ανθρώπους τα βακτήρια αυτά έχουν πολύ λιγότερη σημασία. Φυσικά, η απόφυση πάντα κινδυνεύει να μολυνθεί και σε αυτή την περίπτωση απαιτείτε η επείγουσα αφαίρεσή της.
Εξαιτίας αυτού η αφαίρεση της απόφυσης κατά την γέννηση ήταν πάγια πολιτική στις ΗΠΑ. Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι τα παιδιά τότε ήταν επιρρεπή σε πιο αργή σωματική και πνευματική ανάπτυξη και αρρώσταιναν πιο εύκολα.
Η απόφυση είναι ένα μοναδικό είδος “εκμετάλλευσης” των ωφέλιμων βακτηρίων που ζουν στο εσωτερικό των εντέρων μας. Οι άνθρωποι που έχουν αφαιρέσει την απόφυσή τους συχνά δυσκολεύονται να αναρρώσουν από δηλητηριάσεις και το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αδύναμο.



Οι αμυγδαλές (αδένες)





Είναι ένα μέρος του ανοσοποιητικού που ο σημερινός άνθρωπος δεν χρειάζεται.. Οι αμυγδαλές είναι μια συσσώρευση των αδενοειδών εκβλαστήσεων ιστών που βρίσκονται στον επιφάρυγγα.
Καμιά φορά, αν οι αμυγδαλές μείνουν πρησμένες για πολύ καιρό μπορούν να γίνουν πηγή μόλυνσης και να σταματήσουν να προστατεύουν το σώμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι γιατροί προτείνουν την αφαίρεσή τους.
Ωστόσο, ο πλήρης ανοσολογικό ρόλος των αμυγδαλών παραμένει ένα μυστήριο.
Θηλές στους άντρες







Κατά το σχηματισμό του εμβρύου όλοι κληρονομούν γονίδια τόσο από την μητέρα τους, όσο και από τον πατέρα τους. Ωστόσο, όλοι ξεκινούν σαν θηλυκά. Εκείνο που στην πορεία τα κάνει αγόρια είναι το χρωμόσωμα Υ. Οι θηλές είναι ένα χαρακτηριστικό που κληρονόμησαν από την πλευρά της μητέρας τους, το οποίο οι άνδρες τυγχάνει να κρατούν, παρά το γεγονός ότι η παρουσία τους δεν εξυπηρετεί κανένα πραγματικό σκοπό.




Η σπλήνα








Η σπλήνα κάποτε είχε χαρακτηριστεί “απόλυτο μυστήριο.” Οι λειτουργίες της δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητές. Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
  • Παράγει λεμφοκύτταρα και αντισώματα
  • Απομακρύνει τα παλιά ερυθρά αιμοσφαίρια τα απομεινάρια των οποίων στέλνονται στο ήπαρ
  • Χρησιμεύει ως “αποθήκη” για το αίμα, το οποίο απελευθερώνεται όταν το σώμα αντιμετωπίζει μεγάλα φυσικά φορτία.
Παραρρίνιοι Κόλποι


 




Οι παραρρίνιοι κόλποι είναι χώροι γεμάτοι με αέρα που βρίσκονται μέσα στο κεφάλι μας και έχουν σαν αποστολή να χρησιμεύουν κυρίως ως αντηχεία της φωνής, όπως υποστηρίζει η επικρατέστερη θεωρία από αυτές που προσπαθούν να ερμηνεύσουν την ύπαρξή τους.
Δεν υπάρχει ακόμα ομόφωνη γνώμη σχετικά με τις λειτουργίες των παραρρινίων κόλπων. Σύμφωνα με διάφορες θεωρίες, τα ιγμόρεια βοηθάνε:
  • Μειώνουν το σχετικό βάρος των οστών του κρανίου
  • Παράγουν την φωνή του ανθρώπου, λειτουργώντας ως ηχείο
  • Μετριάζουν το τραύμα, απορροφώντας τον πόνο
  • Ζεσταίνουν και υγραίνουν τον αέρα που αναπνέουμε
Θυμικός αδένας







Ο θύμος αδένας είναι εξειδικευμένο όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος. Στο θύμο ωριμάζουν τα Τ-λεμφοκύτταρα (Τ-κύτταρα), τα οποία είναι σημαντικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Ονομάζονται δε Τ-λεμφοκύτταρα, λόγω του ότι ωριμάζουν στον θύμο αδένα («thymus» στα Αγγλικά).
Συγκεκριμένα ο θύμος αδένας παρέχει ένα επαγωγικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των Τ-λεμφοκυττάρων από τα προγονικά αιμοποιητικά κύτταρα. Κάθε Τ-λεμφοκύτταρο επιτίθεται σε μία ξένη ουσία την οποία περιορίζει μέσω του υποδοχέα του.
Τα Τ-κύτταρα έχουν υποδοχείς, οι οποίοι ενεργοποιούνται με τυχαία ανακατάταξη τμημάτων του γονιδίου. Κάθε Τ-κύτταρο επιτίθεται σε ένα διαφορετικό αντιγόνο. Τα Τ-κύτταρα τα οποία επιτίθενται στις πρωτεΐνες του σώματος αποβάλλονται στον θύμο αδένα μέσω του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου (απόπτωση).
Υνιορρινικό όργανο





Αυτό το όργανο είναι πολύ καλά ανεπτυγμένο στα ζώα. Με τη βοήθειά του μπορούν να αντιλαμβάνονται τις πτητικές χημικές ουσίες, οι οποίες δεν είναι αισθητές μέσω της όσφρησης. Επίσης, το χρησιμοποιούν για να πάρουν φερομόνες. Ίσως έχετε παρατηρήσει, ότι η γάτα σας μυρίζει κάτι με το στόμα ανοιχτό. Αυτό οφείλεται στο υνιορρινικό όργανο.
Και οι άνθρωποι έχουν αυτό το όργανο, αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια κατάπτωση στην ρινική κοιλότητα. Δεν γνωρίζουμε, αν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό για τους ανθρώπους.
 http://newsone.gr/ellada/1368073-9-organa-toy-an8rwpinoy-swmatos-poy-kaneis-den-gnwrizei-ton-skopo-toys#sthash.pL1b6WD0.dpuf
http://kafedakigr.blogspot.com/2017/02/blog-post.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...