Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Στις τράπεζες μεταφέρουν τα φορολογικά τους βάρη οι πολίτες

Συνολικές οφειλές 8 δισ. έως και τον Ιανουάριο

Με τη μεταφορά χρέους στις τράπεζες λειτουργεί επί της ουσίας η εξόφληση των φορολογικών οφειλών από τους πολίτες, καθώς μεγάλη μερίδα των φορολογουμένων για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων και ο φόρος εισοδήματος, πληρώνουν με κάρτα.
Σημειώνεται ότι από το τέλος Ιουλίου έως και το τέλος Ιανουαρίου 2018 οι φορολογούμενοι καλούνται να εξοφλήσουν συνολικές φορολογικές οφειλές που ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων που ανέρχεται φέτος σε 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ που ανέρχεται σε 3,5 δισ. ευρώ και τα τέλη κυκλοφορίας που ανέρχονται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι στη διάρκεια του Ιουλίου έγιναν πληρωμές υποχρεώσεων με κάρτες, εκ των οποίων σε 170 εκατ. ευρώ ανήλθαν αυτές που σχετίζονται με το φόρο εισοδήματος, ενώ στα 1,3 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό υποχρεώσεων που έπρεπε να πληρώσουν με πλαστικό χρήμα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Συνολικά τα χρήματα που κατέβαλαν οι Έλληνες φορολογούμενοι τον Ιούλιο - εντόρς προθεσμίας - ήταν περίπου 900 εκατ. ευρώ, ποσοστό της τάξεως του 70% επί του συνόλου των υποχρεώσεων. Η ποσοστιαία αύξηση της χρήσης πιστωτικών καρτών εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 10%.

http://www.news.gr/oikonomia/article/630046/stis-trapezes-metaferoun-ta-forologika-tous-vari-i-polites.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...