Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Η συναρπαστική ζωή του ιδρυτή του Airbnb

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος με μια από τις πιο πετυχημένες πλατφόρμες στον κόσμο

O Brian Chesky δε γνώριζε και πολλά περί τεχνολογίας πριν την Airbnb. Ο 35χρονος CEO, επέλεξε ως τομέα σπουδών το βιομηχανικό σχέδιο, ήταν αθλητής του χόκεϊ και του bodybuilding στα 20, και μάλλον δε περίμενε το λαμπρό μέλλον που ανοιγόταν μπροστά. Σήμερα όμως χάρη στην ιδέα που ανέπτυξε, έχει γίνει ένας από τους βασικούς «παίκτες» της Silicon Valley.
Το Airbnb, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα στον κόσμο που φιλοξενεί καταχωρίσεις ενοικιαζόμενων κατοικιών, ιδρύθηκε το 2008 από τους Joe Gebbia, Brian Chesky και Nathan Blecharczyk. Ο Chesky, ένα γνήσιο παιδί της Νέας Υόρκης, φαίνεται πως διέθετε το κοκαλάκι της νυχτερίδας- έγινε σε πολύ σύντομο διάστημα, ένας από τους πλουσιότερους νέους δημιουργούς τεχνολογίας στην Αμερική.




Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι ζευγάρι με την καλλιτέχνη, Elissa Patel

Μεγάλωσε στη Niskayuna, στη Ν.Υ., βόρεια του Albany. Την νεανική του ενέργεια τη διοχέτευε στον αθλητισμό, και ειδικά στο χόκεϊ ενώ ταυτόχρονα του άρεσε να ζωγραφίσει και να σχεδιάζει εξ ου και απέκτησε έντονο ενδιαφέρον για την τέχνη.



 Το 1999 φοίτησε στη Σχολή Ντιζάιν στο Rhode Island και παράλληλα βρισκόταν στο τιμόνι της ομάδας χόκεϊ ως αρχηγός. Στο κολέγιο, γνώρισε τον Joe Gebbia, τον μετέπειτα συνεργάτη του ο οποίος σαν άλλος Νοστράδαμος είχε προβλέψει το λαμπρό μέλλον του Gabbia (μαζί και το δικό του). Μετά την αποφοίτησή τους, ο  Gebbia είπε στον κολλητό του πριν εκείνος ταξιδέψει για το Λος Άντζελες: «Πριν μπεις στο αεροπλάνο, πρέπει να σου πω κάτι. Μια μέρα, θα ξεκινήσεις τη δική σου εταιρεία και θα γράψουν βιβλίο γι αυτήν», είχε πει ο Gebbia στο Fortune.





Οι Joe Gebbia, Brian Chesky και Nathan Blecharczyk



Μετά το Λος Άντζελες, μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο με τον Gebbia και όταν ένα Συνέδριο Βιομηχανικού Σχεδίου φιλοξενήθηκε στην πόλη το 2007, όλα τα ξενοδοχεία ήταν sold out με αποτέλεσμα ο Gebbia να ρίξει την ιδέα στον Chesky να νοικιάσουν το δικό τους χώρο για εκείνους που δεν μπορούσαν να βρουν ένα μέρος να μείνουν.







«Την ώρα που αποχαιρετούσαμε τους καλεσμένους μας κοιταχτήκαμε με τον Joe, και σκεφτήκαμε πως μια μεγαλύτερη ιδέα κρύβεται πίσω από όλο αυτό», δήλωσε μετά από χρόνια ο Chesky στην Telegraph. Οι δυο φίλοι, μαζί με έναν τρίτο, τον Nathan Blecharczyk ίδρυσαν το 2008 την Airbedandbreakfast.com. αυτό που αργότερα θα γινόταν Airbnb, μια πλατφόρμα που σήμερα έχει αποτίμηση στα 31 δισ. δολάρια.

Στα 35 του, ο Chesky κατέχει το 13% της Airbnb και η προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα 3,8 δισ. δολάρια, φτάνοντας στην 8η θέση στον κατάλογο των πλουσιότερων επιχειρηματιών του κόσμου κάτω των 40 ετών, σύμφωνα με το Forbes. Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος, απολαμβάνει τη ζωή του στο έπακρο έχοντας στο πλευρό του, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τη σύντροφό του Elissa Patel, με καταγωγή από την Ινδία. Το ζευγάρι, εκτός από γιόγκα αρέσκεται και στα road trips και στην ανακάλυψη όσων συναρπαστικών κρύβει η ζωή.




Η ναυαρχίδα της Airbnb στο Σαν Φρανσίσκο



http://www.news.gr/lifestyle/article/615293/i-sinarpastiki-zoi-tou-idriti-tou-airbnb.html 
http://kafedakigr.blogspot.com/2017/07/airbnb.html 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...