Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Τράπεζες: Μπλόκο από ΕΚΤ και ΤτΕ για μέρισμα χρήσης 2016

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΤτΕ, με απόφαση που ελήφθη στις 12 Απριλίου, απαγορεύει τη διανομή μερίσματος, με καταβολή μετρητών, σε όσες τράπεζες είναι στην άμεση εποπτεία της και έχουν λάβει χρηματοδότηση μέσω του ELA.

Την απαγόρευση, πρακτικά, της διανομής μερίσματος για την οικονομική χρήση 2016 επέβαλαν σε συστημικές και μη τράπεζες καθώς και στις συνεταιριστικές τράπεζες η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.
Ειδικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΤτΕ, με απόφαση που ελήφθη στις 12 Απριλίου, απαγορεύει τη διανομή μερίσματος, με καταβολή μετρητών, σε όσες τράπεζες έχουν λάβει χρηματοδότηση μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού (ELA). Απαγόρευση διανομής ισχύει και για όσες τράπεζες δεν πληρούν τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις, που έχει ορίσει η ΤτΕ.
Για όσες τράπεζες πληρούν τα κριτήρια κεφαλαιακών απαιτήσεων και δεν έχουν λάβει έκτακτη χρηματοδότηση από ELA επιτρέπεται η διανομή μερίσματος, με την ΤτΕ πάντως να συστήνει συντηρητικά κριτήρια και παραδοχές, όσον αφορά στην πολιτική διανομής για την οικονομική χρήση 2016.
Η συντηρητική πολιτική στη διανομή μερισμάτων είναι απαραίτητη, προκειμένου να εξακολουθήσουν να πληρούν όλες τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, ακόμη και σε περίπτωση επιδείνωσης των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών συνθηκών.
Η απόφαση αφορά στις τράπεζες που είναι υπό την άμεση εποπτεία της ΤτΕ (μη συστημικές εμπορικές και συνεταιριστικές). Με δεδομένο ότι η Τράπεζα Αττικής θα κλείσει τη χρήση 2016 με ζημίες και οι περισσότερες από τις συνεταιριστικές έχουν πάρει χρηματοδότηση από τον ELA, η απόφαση της ΤτΕ αφήνει ελάχιστα περιθώρια για διανομή μερίσματος.
Αντίστοιχες συστάσεις έχει διενεργήσει η ΕΚΤ προς τις συστημικές τράπεζες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η καταβολή μερίσματος χρήσης 2016 ακόμη και στην περίπτωση που έχει αρθεί η σχετική απαγόρευση από πλευράς Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp).

Σημειώνεται ότι με βάση τα επικαιροποιημένα πλάνα αναδιάρθρωσης μόνο η Alpha Bank ΑΛΦΑ +1,35% δεν έχει πλέον απαγόρευση διανομής μερίσματος η τράπεζα, όμως, έχει λάβει έκτακτη χρηματοδότηση από τον ELA.



 http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1534728/tte-mploko-se-synetairistikes-kai-mh-systhmikes-tr.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...