Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Γρίπη των πτηνών: Ενίσχυση των μέτρων βιοασφάλειας

Την περασμένη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 επιβεβαιώθηκε υψηλής παθογονικότητας υπότυπος Η5Ν8 σε νεκρά πτηνά (σε κύκνο και σε αγριόπαπια ) που συλλέχθηκαν από τη λίμνη Βόλβης.
Το γεγονός αυτό οδήγησε στην ενίσχυση των μέτρων βιοασφάλειας που ήδη εφαρμόζονται για τη γρίπη των πτηνών με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία αφορά στα οικόσιτα πουλερικά και τα πουλερικά ελευθέρας βοσκής και βιολογικής εκτροφής. 
Μέτρα σε όλη η χώρα
Συγκεκριμένα απαγορεύεται  η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε ανοιχτούς χώρους  (προαύλια, αυλές, αγρούς κ.λπ.) εκτροφών σε όλη την επικράτεια της χώρας (ενώ πριν η απαγόρευση αφορούσε περιοχές της χώρας που βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη των 2 χλμ από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές).
Δεδομένου ότι η γρίπη των πτηνών είναι λοιμώδης ιογενής νόσος αυτών (ζωανθρωπονόσος), υποχρεωτικής δηλώσεως, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή από τους ιδιοκτήτες πουλερικών στα μέτρα βιοασφάλειας και τις παραμέτρους παρακολούθησης των πτηνών που εξακολουθούν να ισχύουν και ενισχύονται.
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας των πουλερικών, οι κάτοχοί τους υποχρεούνται να ενημερώνουν αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές για να ληφθούν τα απαραίτητα δείγματα.
http://agro-business.gr/2017/02/gripi-ton-ptinon-enischysi-ton-metron-vioasfalias/
 http://naigr.blogspot.gr/2017/02/blog-post_19.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...