Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Εκλεψαν το κρανίο του Σέξπιρ – Λείπει από τον τάφο του

Μυστήριο υπάρχει σχετικά με το κρανίο του Άγγλου ποιητή και συγγραφέα Ουίλιαμ Σέξπιρ, καθώς απ’ότι φαίνεται, κάποιος το έχει κλέψει από τον τάφο του.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης αρχαιολογικής έρευνας που έγινε ποτέ, στον τάφο του συγγραφέα, ο Κέβιν Κολς, επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Σταφορντσάιρ και της ομάδας που διεξήγαγε την έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κεφάλι του συγγραφέα λείπει.
Ο Σέξπιρ πέθανε στις 3 Μαΐου 1616. Τάφηκε δύο ημέρες μετά το θάνατό του, στο ιερό της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στο Στράτφορντ-απόν-Έιβον. Όπως δημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο rt, η νέα ανακάλυψη ενισχύει τον ισχυρισμό, ότι κυνηγοί τρόπαιων έκλεψαν το κρανίο από τον ρηχό τάφο, το 1794.
Στην ομάδα του Κολς χορηγήθηκε πρόσβαση στην κρύπτη. Με χρήση λέιζερ σάρωσαν το κρανίο για να προβούν σε ιατροδικαστική ανάλυση. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι αυτό το κρανίο ανήκε σε μια άγνωστη γυναίκα, που ήταν στα εβδομήντα της όταν πέθανε. Επομένως το μυστήριο για το που βρίσκεται το κρανίο του συγγραφέα παραμένει. Η έρευνα έγινε προς τιμήν της 400ης επετείου του θανάτου του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Channel 4.
Η τελευταία κατοικία του συγγραφέα τίθεται εδώ και πολλά χρόνια υπό αμφισβήτηση από τους ιστορικούς και αρχαιολόγους, καθώς ο τάφος είναι πολύ μικρός για το σώμα ενός ενήλικα, ενώ δεν υπάρχει όνομα πάνω στην ταφόπλακα.
Στον τάφο του τοποθετήθηκε έπειτα από δική του επιθυμία μία επιγραφή, λαξευμένη στην πέτρινη πλάκα που καλύπτει τον τάφο. Η επιγραφή περιλαμβάνει μία κατάρα ενάντια στη μετακίνηση των οστών του.
Καλέ φίλε, στο όνομα του Θεού συγκρατήσου,
Από το να σκάψεις τη σκόνη που εσωκλείεται εδώ.
Ευλογημένος ας είναι όποιος ήσυχες αφήσει αυτές τις πέτρες,
Και καταραμένος ας είναι όποιος μετακινήσει τα κόκκαλα μου.
Σχετικά με την επιγραφή αυτή, καλλιεργήθηκε ένας μύθος, σύμφωνα με τον οποίο αδημοσίευτα έργα του Σαίξπηρ πιθανόν να βρίσκονται εντός του τάφου. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποπειραθεί να διαπιστωθεί η αλήθεια αυτής της υπόθεσης.
 
 
 
http://pikosapikos.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BF-%CE%BF%CF%85%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BC-%CF%83%CE%AD%CE%BE%CF%80%CE%B9%CF%81-%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%80/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...