Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Προσδοκούν μίνιμουμ συμφωνίας έως την Μ.Τετάρτη

Ολοκληρώνεται σήμερα η επιστροφή στην Αθήνα των εκπροσώπων των θεσμών, ούτως ώστε να επιχειρηθεί -έως την Μ.Τετάρτη- σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές η επίτευξη συμφωνίας σε μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, τα οποία ωστόσο θα εφαρμοστούν εφόσον το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα είναι μικρότερο του 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Πάντως, ενδεικτική είναι η φράση Ευρωπαίου αξιωματούχου με την οποία εκφράζει τις δυσκολίες που συνοδεύουν το ενδεχόμενο συμφωνίας επί του πακέτου εφεδρικών μέτρων. "Έκλεισα ξενοδοχείο την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πάω", φέρεται να είπε.

Πηγές προσκείμενες στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επισημαίνουν ότι ζητήθηκε από τα κράτη-μέλη προς τη χώρα μας η κατάθεση συγκεκριμένων -αξιόπιστων και με στοιχεία αυτοματισμού- προτάσεων αναφορικά με ενδεχόμενα εφεδρικά μέτρα. Επιπλέον, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως είναι υπό συζήτηση το ποιος θα έχει την τελική ευθύνη για την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού.

Στις Βρυξέλλες επικρατεί η άποψη ότι εφόσον επιτευχθεί συμφωνία θα είναι επωφελής για την Ελλάδα. Σε πρώτη φάση, εκτιμάται ότι θα ξεκλειδώσει άμεσα η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Σύμφωνα με τους αρμόδιους η δόση η οποία προβλεπόταν για το περασμένο φθινόπωρο όταν θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση ήταν 5,4 δισ., ωστόσο λόγω των καθυστερήσεων στην καταβολή της λόγω των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων, η πρόθεση των δανειστών είναι η εν λόγω δόση να είναι μεγαλύτερη.

Ακόμη, αν το ΔΝΤ ικανοποιηθεί με την εν λόγω συμφωνία (σε συνδυασμό με τη συζήτηση για το χρέος) και το ΔΣ του εγκρίνει το νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα, θα προχωρήσει επίσης στην εκταμίευση της πρώτης δόσης.

Ο πηγές αυτές εκτιμούν πως η Ελλάδα με αυτά τα χρήματα, όχι μόνο θα εξυπηρετήσει τις τρέχουσες δανειακές υποχρεώσεις της αλλά θα αποπληρώσει μεγάλο μέρος των ανεξόφλητων οφειλών της προς τον ιδιωτικό τομέα κάτι που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία.

Συν τοις άλλοις, μεγάλο όφελος για την Ελλάδα παρουσιάζεται η έναρξη της συζήτησης για το χρέος.


http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27370&subid=2&pubid=35840557

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...