Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

H Lego αντικαθιστά τα πλαστικά κομμάτια με βάση το πετρέλαιο

Η δανική εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Lego ανακοίνωσε ότι θα... δαπανήσει 150 εκατομμύρια δολάρια και θα προσλάβει περισσότερα από 100 στελέχη για την έρευνα, την ανάπτυξη και την εισαγωγή «βιώσιμων πρώτων υλών» για την αντικατάσταση των πολυμερών με βάση πετροχημικά, που χρησιμοποιεί για να παράγει τα διάσημα παιχνίδια δομικών στοιχείων. Η εταιρεία στοχεύει να πραγματοποιήσει την πλήρη μετάβαση έως το 2030.

Η εταιρεία λέει ότι κατασκευάζει τα παιχνίδια της από ένα ευρύ φάσμα υλικών, αλλά πηγές του κλάδου αναφέρουν ότι η βασική πρώτη ύλη για τα γνωστά «τουβλάκια» είναι το ακρυλονιτρίλιο-βουταδιένιο-στυρόλιο (ABS), ένα συμπολυμερές στυρενίου και ακρυλονιτριλίου που συντίθεται παρουσία πολυβουταδιενίου καουτσούκ.

Η επιθυμία της Lego να αλλάξει τα πλαστικά υλικά έχει περιβαλλοντικό κίνητρο. «Η εύρεση εναλλακτικών λύσεων για τα βασικά υλικά θα μειώσει σημαντικά τον αντίκτυπο του Ομίλου Lego στον πλανήτη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Lego Κιελντ Κερκ Κρίστιανσεν. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάζει τις συσκευασίες της από ανανεώσιμες πρώτες ύλες.

Το 2014 η εταιρεία χρησιμοποίησε 77.000 τόνους πρώτων υλών για τη δημιουργία περισσότερων από 60 δισεκατομμυρίων κομματιών Lego.

Η Lego δεν αποκάλυψε αν θα χρησιμοποιήσει μία πιο φιλική στο περιβάλλον τροποποίηση του ABS ή εάν σχεδιάζει να στραφεί σε ένα εντελώς νέο πολυμερές. Η επιλογή θα βασίζεται στις πρώτες ύλες, τη χημική σύνθεση, την απόρριψη του υλικού στο τέλος της ζωής του, καθώς και τον κοινωνικό αντίκτυπο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της εταιρείας.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/12/h-lego.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...