Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

«Οι Τούρκοι δεν μας προειδοποίησαν πριν την κατάρριψη», λέει ο Ρώσος πιλότος του SU-24

«Είναι απίθανο να παραβιάσαμε τον εναέριο χώρο ακόμα και για ένα δευτερόλεπτο» τονίζει ο διασωθείς πιλότος - Θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί στη Συρία γιατί έχει «χρέος στο διοικητή του», τον πιλότο που έχασε τη ζωή του

Το ρωσικό μαχητικό που καταρρίφθηκε χθες στα σύνορα Τουρκίας-Ρωσίας δέχτηκε επίθεση ενώ πετούσε πάνω από συριακό έδαφος και μάλιστα χωρίς να προηγηθεί καμία προειδοποίηση από τα τουρκικά αεροσκάφη, δήλωσε σήμερα ο Κοσταντίν Μουρακτίν, ένας εκ των δύο πιλότων του αεροσκάφους, ο μόνος που επέζησε της συντριβής.



Ο Μουρακτίν διασώθηκε το πρωί της Τετάρτης από Ρώσους και Σύρους κομάντο και έκανε την παραπάνω δήλωση μιλώντας σε ρωσικό δίκτυο από την αεροπορική βάση Χεμεϊμεέμ στη Συρία.

«Στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις. Ούτε μέσω ασυρμάτου, ούτε οπτικές, έτσι δεν τροποποιήσαμε την πορεία μας. Πρέπει να καταλάβετε τη διαφορά στην ταχύτητα ανάμεσα σε ένα βομβαρδιστικό όπως το Su-24 και ένα F16. Αν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν, θα μπορούσαν να "κολλήσουν" στο φτερό μας. Ο πύραυλος έπληξε το πίσω μέρος του αεροσκάφους στα ξαφνικά. Δεν είχαμε ούτε το χρόνο να κάνουμε μανούβρα για να τον αποφύγουμε», είπε συγκεκριμένα.

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους υπογράμμισε πως δεν υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου και πρόσθεσε πως το πλήρωμα του αεροσκάφους που κατερρίφθη γνώριζε την περιοχή των επιχειρήσεων «σαν την παλάμη των χεριών τους».

O Κονσταντίν Μουρακτίν, καθώς πραγματοποιεί τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη διάσωσή του

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι απίθανο να παραβιάσαμε τον εναέριο χώρο ακόμα και για ένα δευτερόλεπτο. Πετούσαμε σε υψόμετρο 6.000 μέτρων σε εντελώς καθαρό καιρό και είχαμε τον πλήρη έλεγχο της πτητικής πορείας καθ' όλη τη διάρκεια».

Την ίδια ώρα, είπε: «Φυσικά έχοντας πραγματοποιήσει πολλές πτήσεις, γνωρίζαμε την περιοχή σαν την παλάμη του χεριού μας. Πραγματοποιούσαμε τις επιδρομές μας και επιστρέφαμε στη βάση ακολουθώντας την προκαθορισμένη πορεία. Είμαι πιλότος, ξέρω κάθε υψόμετρο εκεί. Μπορώ να πιλοτάρω ένα αεροσκάφος ακόμα και με δεμένα τα μάτια».

Ο συγκυβερνήτης συμπλήρωσε πως θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί στη ρωσική ομάδα της πολεμικής αεροπορίας στη Συρία.

«Δε βλέπω την ώρα μέχρι να λάβω την άδεια από τους γιατρούς ώστε να μπορώ να επιστρέψω. Πρόκειται να ζητήσω από τη διοίκηση να παραμείνω στη βάση. Έχω χρέος να πληρώσω, για τον διοικητή μου», είπε ο Μουρακτίν, εννοώντας τον πιλότο που έχασε τη ζωή του.


 



 http://www.protothema.gr/world/article/530523/den-upirxe-proeidopoiisi-prin-apo-tin-katarripsi-apo-tin-tourkia-leei-o-rosos-pilotos-tou-su-24/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...