Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Νεκρός Ρώσος πεζοναύτης σε επιχείρηση διάσωσης. Ζωντανός ο δεύτερος πιλότος του Su-24

Στα χέρια του συριακού στρατού ο ένας από τους Ρώσους πιλότους. Διπλωματικό θρίλερ μετά τον θάνατο και Ρώσου κομάντο που μετείχε σε επιχείρηση διάσωσης, μετά από κατάρριψη ελικοπτέρου από αντάρτες. Το ΝΑΤΟ συνιστά ψυχραιμία, χωρίς να έχει εκδώσει επίσημο ανακοινωθέν, ο Ομπάμα στηρίζει ανοιχτά την Τουρκία


Αντάρτες άνοιξαν πυρ το μεσημέρι της Τρίτης εναντίον ενός ρωσικού ελικοπτέρου που πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση σε μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στην ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις επαρχία Λαττάκεια, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πρόκειται για την περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία όπου καταρρίφθηκε το Ρωσικό αεροπλάνο από τουρκικά πυρά.
Το ελικόπτερο που βρισκόταν σε αποστολή αναζήτησης των Ρώσων πιλότων του Su-24, χτυπήθηκε από πυραύλους Tow ενώ βρισκόταν στο έδαφος. Σύμφωνα με το BBC, ένας από τους πεζοναύτες που επέβαιναν στο ελικόπτερο, σκοτώθηκε.
Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε η οργάνωση FSA (Ελεύθερος Συριακός Στρατός) που έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από το περιστατικό. Στο βίντεο φαίνονται δύο ελικόπτερα να πετούν χαμηλά σε δασώδη περιοχή, ενώ στη συνέχεια παρατηρούμε ένα αντάρτη να στήνει έναν αμερικανικό αντιαρματικό TOW και να στοχεύει το ένα από αυτά που προσγειώθηκε έπειτα από βλάβη.


Σημειώνεται ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός των ανταρτών, μάχεται κατά του ISIS και του Άσαντ, υπέρ του οποίου χτυπούν οι Ρώσοι.
Υπενθυμίζεται πως αντάρτες ευθύνονται και για τον θάνατο τουλάχιστον του ενός εκ των δύο χειριστών του αεροσκάφους που μπήκε στον εναέριο χώρο της Τουρκίας για περίπου 17 δευτερόλεπτα. Όπως έγινε γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η υπόλοιπη ομάδα διάσωσης (χρησιμοποιούσε δύο ελικόπτερα Mi-8) απομακρύνθηκε με ασφάλεια, επιστρέφοντας στη βάση Χμαϊμίμ κοντά στη Λαττάκεια, αφού το ένα εκ των δύο ελικοπτέρων (αυτό που δέχτηκε πυρά) πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση και στη συνέχεια καταστράφηκε από εχθρικά πυρά.

Επέζησε ο ένας από τους Ρώσους πιλότους

Ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού αεροσκάφους βρέθηκε στα χέρια του συριακού στρατού, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ρωσική βάση στη Συρία.
"Ο ένας πιλότος τραυματίσθηκε όταν έπεσε με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τους τζιχαντιστές στην περιοχή και ο δεύτερος κατόρθωσε να αποδράσει και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περισυνελέγη από τον συριακό στρατό και μεταφέρεται στην ρωσική αεροπορική βάση", δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.
"Η Μόσχα είναι έτοιμη για τη σύσταση κοινού επιτελείου" κατά του Ισλαμικού Κράτους με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Γαλλίας και ακόμη και της Τουρκίας, δήλωσε ακόμη στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Γαλλία. Ερωτηματικό όμως αποτελεί η επίσημη στάση της Τουρκίας ως προς το ISIS, μιας και θεωρείται αμφίβολο να ανταποκριθεί θετικά ο Ερντογάν στο αίτημα αυτό.

Διπλωματικό θρίλερ για την κατάρριψη του αεροσκάφους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την Τουρκία, χτυπήθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας μετά από μια πρόσκαιρη εισβολή του τουρκικού εναέριου χώρου, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters.
Ο αξιωματούχος είπε ότι η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε ανίχνευση της θερμικής υπογραφής του μαχητικού. H Ρωσία υποστηρίζει πως δεν υπήρχε λόγος να χτυπηθεί το αεροσκάφος της, ενώ ο Ερντογάν διαμαρτύρεται για επιχειρήσεις των Ρώσων σε εδάφη που ζουν Τουρκομάνοι που στηρίζονται από την Τουρκία. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου δήλωσε πως η χώρα του έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τα εδάφη της, κάτι που αποδέχονται και οι ΗΠΑ.
Το ΝΑΤΟ συνιστά ψυχραιμία, με τις διμερείς σχέσεις να έχουν περάσει σε επίπεδο συναγερμού.

Κοινά σχέδια με την Τουρκία μπορεί να ακυρωθούν μετά την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση ορισμένων σημαντικών κοινών σχεδίων.
Ως αποτέλεσμα αυτού, οι τουρκικές εταιρίες μπορεί να χάσουν ένα μερίδιο της ρωσικής αγοράς, επισημαίνει ο Μεντβέντεφ σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Ερντογάν και Ομπάμα συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε πάντως με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα "για τη σημασία να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης" μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκο-συριακή μεθόριο, ανακοίνωσε τη νύκτα η τουρκική προεδρία μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο προέδρους.
"Συμφωνούν ότι είναι σημαντική η αποκλιμάκωση της έντασης και η προσπάθεια για την αποφυγή νέων παρόμοιων περιστατικών", αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.
Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε κατά την επικοινωνία αυτή ότι το δικαίωμα της Τουρκίας στην υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας διατυπώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.
Οι δύο ηγέτες διατύπωσαν επίσης τη δέσμευσή τους υπέρ μίας διαδικασίας πολιτικής μεταβατικής πριν την ειρήνευση στη Συρία, καθώς και την αποφασιστικότητά τους να αγωνισθούν κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.


http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/pagkosmios-pyretos-nekros-rwsos-pezonauths-se-epixeirhsh-diaswshs-o-syriakos-stratos-exei-ton-enan-piloto-toy-su-24.3788349.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...