Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Moskva: Το ρωσικό καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων που αλλάζει τις ισορροπίες στη Συρία

Τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία ενισχύει η Ρωσία μετά την κατάρριψη του μαχητικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αποστολή πυραύλων S-400 στην αεροπορική βάση του Χμαϊμίμ και του καταδρομικού κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva», 11.500 τόνων και 186 μέτρων, το οποίο έχει καταφθάσει στην περιοχή (κοντά στη Λαττάκεια) για να παρέχει κάλυψη/ αντιαεροπορική «ομπρέλα» στις ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις.
Είναι εξοπλισμένο με τη ναυτική έκδοση των πυραύλων S-300, καθώς και με βλήματα για χρήση εναντίον στόχων επιφανείας, ανθυποβρυχιακό οπλισμό και τορπίλες. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Sputnik, το καταδρομικό μπορεί να καλύπτει όλη τη νότια Τουρκία από τη θέση του στη Λαττάκεια.
Αναλυτικότερα, το Moskva, κλάσης Slava - η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας- , αν και σοβιετικής κατασκευής, είναι ικανό για αντιαεροπορική άμυνα περιοχής, χάρη στο προηγμένο σύστημα S-300. Η τοποθέτησή του στη βορειοδυτική Συρία παρέχει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης/ αντιαεροπορική «ομπρέλα» στις πόλεις της Λαττάκειας και της Ταρτούς, περιλαμβανομένης της ρωσικής αεροπορικής βάσης.
Τέθηκε σε υπηρεσία το 1984, και ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει δίδυμο πυροβόλο των 130 χιλιοστών, 16 εκτοξευτές πυραύλων Ρ-500 Bazalt, 2 δωδεκαπλούς εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών ρουκετών, έξι συστήματα εγγύς προστασίας των 30 χιλιοστών, 2 δίδυμους εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων OSA-MA (μικρής εμβέλειας), 8 οκταπλούς εκτοξευτές πυραύλων S-300, με συνολικά 64 πυραύλους, δύο πενταπλούς τορπιλοσωλήνες και ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο Ka-27.






Η εν λόγω κίνηση ανακοινώθηκε την Τρίτη, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. Όπως μεταδίδει το Russia Today, το Moskva ανήκει στον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και οι 64 πύραυλοι του (η ναυτική έκδοση του S-300) θεωρείται ότι είναι επαρκείς για να παρέχουν την απαιτούμενη «ομπρέλα» στα ρωσικά μαχητικά που επιχειρούν στην περιοχή. Σημειώνεται επίσης ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, όλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά που απογειώνονται για αποστολές στη Συρία θα συνοδεύονται πλέον από καταδιωκτικά.

 http://www.huffingtonpost.gr/2015/11/27/moskva_n_8660466.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...