Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Βρείτε την IP σας σε λίγα δευτερόλεπτα!

Είστε στο σπίτι ή το γραφείο και εκεί που κάνετε αμέριμνοι τη δουλειά σας, ξαφνικά κόβεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο! Παίρνετε ένα τηλέφωνο τον φίλο σας τον Τάκη ή το... τμήμα I.T. και ακούτε και τους δύο να σας λένε το ίδιο: πες μου μία την IP σου. Τι κάνετε;

Κατ’ αρχάς μην πανικοβάλλεστε, υπάρχει τρόπος να τους δώσετε την απάντηση που θέλουν και μάλιστα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και με ελάχιστα «κλικ». Ανοίξτε το μενού Έναρξη και γράψτε cmd. Θα εμφανιστεί στα προγράμματα το cmd.exe, η γνωστή γραμμή εντολών DOS. Επιλέξτε το.



Όταν βρεθείτε σε εκείνο το μαύρο παράθυρο με τη γκρίζα γραμματοσειρά και την κάτω παύλα να αναβοσβήνει πλάι σε κάτι… αλαμπουρνέζικα, πληκτρολογήστεipconfig και πατήστε Enter. Στην οθόνη σας θα εμφανιστούν πολλά και διάφορα στοιχεία. Εσάς σας ενδιαφέρει ο αριθμός που βρίσκεται πλάι στο IPv4 Address και είναι της μορφής 192.168.1.4 –αν δεν τον βλέπετε, ψάξτε για εκείνον δίπλα στοIPv6. Αυτό το μακρινάρι αγαπητοί μας είναι η διεύθυνση IP σας!




Εντελώς πληροφοριακά, το Default Gateway είναι η πύλη από την οποία έχετε πρόσβαση στο ίντερνετ και στο 99,99% των περιπτώσεων θα είναι το 192.168.1.1 ή με άλλα λόγια η διεύθυνση IP του modem/router σας.



http://www.techpress.gr/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/11/ip.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...