Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Καταργείται η κλήρωση και μειώνονται τα δίδακτρα

Αλλάζει το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Καταργείται η κλήρωση και μειώνονται τα δίδακτρα. Πιο συγκεκριμένα στο προπτυχιακό επίπεδο και από την επόμενη χρονιά το ίδρυμα θα μπορεί να δεχτεί το σύνολο των αιτούντων με μειωμένα δίδακτρα κατά 50 ευρώ ανά θεματική ενότητα.
Πρόκειται για πρόταση του προέδρου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου Βασίλη Καρδάση προς το υπουργείο Παιδείας η οποία και υιοθετήθηκε. Το όλο σχέδιο προέκυψε όταν οι 30.000 φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου βρέθηκαν «στον αέρα» και κινδύνεψαν οι σπουδές τους, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο ίδρυμα έχει προσληφθεί και πληρώνεται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία έληξαν.
Τελικά βρέθηκε η εναλλακτική λύση οι 200 υπάλληλοι να πληρώνονται από το Ίδρυμα, με νόμιμους τρόπους, το οποίο επιβαρύνεται με ένα πολύ μεγάλο ποσό για τη μισθοδοσία. Εκτιμάται ότι το ποσό θα ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και όπως παραδέχεται η διοίκηση του ΕΑΠ χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει το Ίδρυμα.
Σύμφωνα με την πρόταση Καρδάση το οικονομικό κόστος για τους φοιτητές μπορεί να ελαφρυνθεί κι άλλο καθώς το πανεπιστήμιο μπορεί να κάνει περαιτέρω μείωση διδάκτρων σε όσους δεν θέλουν τα βιβλία σε χαρτί αλλά θα επιλέγουν να μελετούν μόνο ψηφιακά.
Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις τη Βουλή. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι το υπουργείο μελετά τον μετασχηματισμό του ΕΑΠ σε αυτοδύναμο Ίδρυμα με την εκλογή οργάνων, αντικαθιστώντας την διαδικασία κλήρωσης επιλογής των φοιτητών με κριτήρια και την αύξηση τον αριθμό των υποτροφιών.

http://tvxs.gr/news/ellada/anoixto-panepistimio-katargeitai-i-klirosi-kai-meionontai-ta-didaktra

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...