Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ο Ομπάμα στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι – Κατέθεσε ένα λουλούδι

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού στο θέατρο Μπατακλάν νωρίς το πρωί σήμερα, λίγες ώρες πριν τα επίσημα εγκαίνια στη γαλλική πρωτεύουσα της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.
Μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την δήμαρχο του Παρισιού Αν Χιντάλγκο, απέθεσε λουλούδια στο χώρο όπου σκοτώθηκαν 90 άτομα από οπλισμένους τζιχαντιστές και βομβιστές αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στις 13 Νοεμβρίου.
Ο Ομπάμα έφτασε στο Παρίσι με το προεδρικό αεροπλάνο λίγο πριν τα μεσάνυχτα σήμερα.
Με ελικόπτερα να υπερίπτανται και την αστυνομία να έχει κλείσει τους δρόμους γύρω από εκεί που συνέβη το πιο αιματηρό επεισόδιο των επιθέσεων του Παρισιού, η ατμόσφαιρα στη γαλλική πρωτεύουσα είναι ιδιαίτερα τεταμένη λόγων των μέτρων ασφαλείας, καθώς αναμένονται να συναντηθούν 150 ηγέτες κρατών από όλο τον κόσμο.
Η επίσκεψη στο θέατρο Μπατακλάν ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή αφότου άρχισαν να στρέφονται οι διαδηλώσεις για το κλίμα προς τη βία, καθώς αντικαπιταλιστές διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία.
Η αστυνομία εξαπέλυσε δακρυγόνα στους διαδηλωτές, οι οποίοι τους πέταγαν μπουκάλια και κεριά στο Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, όπου είχε στηθεί ένα μνημείο για τα 130 άτομα που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του Παρισιού. Πάνω από 200 άτομα οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα.
Οι συγκρούσεις δημιούργησαν ένα αρνητικό κλίμα πριν την έναρξη των συνομιλιών, γνωστές ως COP21, που στοχεύουν στη πρώτη παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα και την μείωση των εκπομπών αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Νωρίτερα χθες, ο πρόεδρος του Καναδά Τζάστιν Τριντό επίσης επισκέφθηκε το Μπατακλάν μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βαλς, όπως έκανε και ο πρωθυπουργός του γαλλόφωνο Κεμπέκ, Φιλίπ Κουιγιάρ.
Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στον κοινωνικό ιστότοπο Facebook, ο Ομπάμα είπε, «Είμαι αισιόδοξος για το τι μπορούμε να καταφέρουμε, γιατί έχω ήδη δει την Αμερική να κάνει μεγάλα άλματα προόδου τα τελευταία εφτά χρόνια.»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθεί ιδιαίτερα με άλλους ηγέτες στο Παρίσι, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.
«Αυτό που καθιστά τη συγκέντρωση αυτή διαφορετική είναι ότι πάνω από 180 χώρες έχουν ήδη υποβάλλει σχέδια να μειώσουν τις βλαβερές εκλύσεις που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή,» είπε ο Ομπάμα.

http://www.koolnews.gr/diethni/762993-o-ompama-sto-thetaro-mpatakln-sto-parisi-katthese-ena-loyloydia-gia-ta-thimata-ton-tromokratikon-epitheson/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...