Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση Πούτιν με τον βασιλιά της Ιορδανίας

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα θα έχει την Τρίτη συνομιλίες στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την αντιμετώπιση των υπό το Ισλαμικό Κράτος τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία.
Το Αμάν συμφώνησε…

τον Οκτώβριο με τη Μόσχα ότι οι ρωσικές επιδρομές κατά στόχων στη νότια Συρία, που συνορεύει με την Ιορδανία, δεν θα πλήττουν τις δυνάμεις των Σύρων ανταρτών που είναι γνωστοί ως Νότιο Μέτωπο και εμποδίζουν την επέκταση των εξτρεμιστικών ισλαμιστικών δυνάμεων στη μεθόριο με την Ιορδανία, αλλά επίσης και με το Ισραήλ.
Ο βασιλιάς Αμπντάλα αναμένεται να εκφράσει στη ρωσική ηγεσία τις ανησυχίες του σχετικά με το γεγονός ότι οι ρωσικές επιδρομές στη νότια Συρία, κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία, μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κύμα προσφύγων προς τη χώρα του, η οποία τελεί υπό ασφυκτική πίεση φιλοξενώντας ήδη περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία, δήλωσε στο Ρόιτερς Ιορδανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ρωσική αεροπορία έχει ενισχύσει τις τελευταίες ημέρες τους βομβαρδισμούς κατά κυρίως μη στρατιωτικών στόχων σε περιοχές που ελέγχονται από τις δυνάμεις της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης στην περιοχή της Ντερά.
Η Ιορδανία δεν έχει εκφρασθεί επισήμως για την ρωσική επέμβαση στη Συρία, ωστόσο ο βασιλιάς Αμπντάλα, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Πούτιν, εξέφρασε πρόσφατα δημόσια τον ενθουσιασμό του για την ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία λέγοντας ότι προσφέρει μία ευκαιρία και ότι η Μόσχα διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στην αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών δυνάμεων.
Διπλωματικές πηγές δηλώνουν ότι η επέκταση των ρωσικών επιδρομών στο νότιο τμήμα της Συρίας τις τελευταίες ημέρες δείχνει τα όρια της ιορδανικής επιρροής στη Μόσχα, η οποία ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου τη στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία ισχυριζόμενη ότι θα πλήξει το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο αυτό που πλήττει περισσότερο είναι οι αντικαθεστωτικές συριακές δυνάμεις στο δυτικό τμήμα της Συρίας.
Διπλωματικές πηγές θεωρούν επίσης ότι μία στενότερη συνεργασία της Ιορδανίας με τη Ρωσία θα ενοχλήσει την Ουάσινγκτον, αλλά και τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, που τηρούν επικριτική στάση απέναντι στη ρωσική επέμβαση.
Η σουνιτική Ιορδανία είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και η συμφωνία με τη Μόσχα μπορεί να σημάνει μία στροφή στη διαμόρφωση των συμμαχιών στη συριακή σύρραξη.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη εξασφαλίσει στενή συνεργασία με τις κυβερνήσεις του Ιράκ, της Συρίας και του Ιράν, μίας σιιτικής συμμαχίας με διαφορετικούς στόχους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 http://www.trelokouneli.gr/sunanthsh-poutin-me-ton-basilia-ths-iordanias/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...