Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Μυρίζει μπαρούτι μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν τα τελευταία 24ωρα τόσο οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας μετά την κατάρριψη του Sukhoi από τα τουρκικά μαχητικά, όσο και η γενικότερη κατάσταση στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Αλληλοκατηγορούνται Ρωσία & Τουρκία για τη διαδρομή του αεροσκάφους

Μόσχα και Άγκυρα αλληλοκατηγορούνται για τη διαδρομή που ακολούθησε το ρωσικό βομβαρδιστικό προτού χτυπηθεί από τα τουρκικά πυρά και συντριβή φλεγόμενο στο συριακό έδαφος. Η ρωσική πλευρά υπογραμμίζει ότι το αεροσκάφος πετούσε κατά μήκος της τουρκο-συριακής μεθορίου και δεν παραβίασε ούτε κατ' ελάχιστον τον τουρκικό ενάεριο χώρο.

Από την άλλη μεριά η Άγκυρα αναφέρει πως οι Ρώσοι πιλότοι πέρασαν για 17 δευτερόλεπτα πάνω από το τουρκικό έδαφος και παρά τις προειδοποιήσεις δεν άλλαξαν πορεία ώστε να περάσουν στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε πως πρόκειται για προσχεδιασμένη κατάρριψη παρουσία τηλεοπτικών σταθμών, ενώ εκπρόσωπός του ξεκαθάρισε πως δεν συμφώνησε και ούτε πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεχμέτ Τσαβούσογλου παρά το γεγονός ότι συνομίλησαν.

Μάλιστα τουρκικό κανάλι παρουσίασε αμφιβόλου γνησιότητας ηχητικό ντοκουμέντο με τους Τούρκους πιλότους να προειδοποιούν τους Ρώσους συναδέλφους τους και να τους καλούν να εγκαταλείψουν το τουρκικό FIR.

Οργή Ρώσων - "Μας έριξαν απροειδοποίητα", λέει ο Ρώσος πιλότος

Ο διασωθείς Ρώσος πιλότος, που κατά τη διάρκεια της νύχτας διασώθηκε μετά από επιχείρηση Ρώσων και Σύρων κομάντος από περιοχή 4 χιλιόμετρα πίσω από τις γραμμές των ανταρτών, διαψεύδει ότι οι Τούρκοι τους προειδοποίησαν και εξηγεί πως με τη μεγαλύτερη ταχύτητα την οποία διαθέτουν τα μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να πετάξουν παράλληλα με το βομβαρδιστικό Sukhoi ώστε να απευθύνουν και τέτοιου είδους προειδοποίηση.

Η οργή στη Ρωσία ξεχειλίζει μετά και τις φωτογραφίες με τη βεβηλωμένη σορό του κυβερνήτη, ο οποίος σκοτώθηκε από Τουρκομάνους, ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτό του. Οι αντάρτες περιέφεραν πάνω σε φορτηγό το σώμα του άτυχου πιλότου, ενώ φωτογράφισαν τον σταυρό του και ένα φυλαχτό με την Παναγία που είχε επάνω του.

Οι Τουρκομάνοι που έχουν στενές σχέσεις με την Άγκυρα και υπολογίζονται περίπου στα 3,5 εκατ. κατοικούν στα σύνορα με την Τουρκία και μάχονται κατά του Άσαντ, ενώ χαίρουν της προστασίας της Άγκυρας. Εκατοντάδες Ρώσοι πολίτες διαδήλωσαν σήμερα στη Μόσχα κατά της Τουρκίας, έφτασαν έξω από την τουρκική πρεσβεία και πέταξαν μπογιές και αυγά. Σε άλλες περιπτώσεις Ρώσοι κατέβασαν τουρκικές σημαίες από επιχειρήσεις συμφερόντων της Άγκυρας και ύψωσαν λάβαρα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Με S400 στη Λαττάκεια απαντά η Μόσχα

Την ίδια στιγμή πάντως η πολύ μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικής ισχύος στην ανατολική Μεσόγειο από ετερόκλητες δυνάμεις μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ρωσία στέλνει άμεσα στη βάση της στη Λαττάκεια το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα S400 ενισχύοντας τόσο την παρουσία της επί συριακού εδάφους, όσο και την στρατιωτική της ισχύ στην περιοχή.

Από την άλλη η Γαλλία έχει ήδη στείλει στα ανοιχτά της Συρίας το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, από το οποίο επιχειρούν καθημερινά 26 Rafale που βομβαρδίζουν θέσεις του ISIS. Ο Ντέηβιντ Κάμερον επιμένει στην ανάληψη δράσης κατά των τζιχαντιστών, ενώ ενημέρωσε τον Φρανσουά Ολάντ, πως η στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τη γαλλική πολεμική αεροπορία εάν αυτό χρειαστεί.


http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27372&subid=2&pubid=35351294

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...