Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσία διέκοψε κάθε επικοινωνία με την Τουρκία - Εφοδίασε τους Κούρδους με α/α συστήματα και τους παρέχει αεροπορική κάλυψη

του Βασίλη Καπούλα
Κλιμακώνονται ραγδαία οι Ρωσο-τουρκικές σχέσεις καθώς η Μόσχα διέκοψε κάθε στρατιωτική επικοινωνία με την Τουρκία συμπεριλαμβανομένης και της "κόκκινης γραμμής" σε μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει, ενώ εφοδίασε το YPG με αντιαεροπορικά συστήματα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό δίκτυο France24, ο Τούρκος Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε: «Κάλεσα τον κ. Πούτιν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιστρέψει την κλήση μου».
Η Ρωσία, σε μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει, από έκοψε κάθε στρατιωτική επικοινωνία με την Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας!
"Σήμερα σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων μας όλα τα κανάλια επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων διακόπηκαν" είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠ.ΑΜ, Igor Konashenkov.
"Αυτό αφορά όλες τις σχέσεις όχι μόνο την "κόκκινη γραμμή" που είχε συσταθεί για την αποφυγή πιθανών αεροπορικών ατυχημάτων κατά τη διάρκεια καταστροφής τρομοκρατικών υποδομών στη Συρία" πρόσθεσε.
Αυτή τη στιγμή, οι Κούρδοι επιτίθενται στους ισλαμιστές του FSA από την Αφρίν προς την Αζάζ και τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας με αεροπορική κάλυψη από ρωσικά μαχητικά με τους στρατηγούς της Άγκυρας να εισηγούνται στον Ρ.Τ.Ερντογάν χερσαία εισβολή και να στέλνουν συνεχώς άρματα μάχης Μ60Τ SABRA στα σύνορα με Συρία.
Να σημειωθεί ότι αυτή η δίοδος αποτελούσε πέρασμα για τους τζιχαντιστές της al-Nusra από Τουρκία προς Συρία!
Πλέον η Τουρκία είναι σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θεωρεί σίγουρη την αντεπίθεση των Κούρδων και στο χωριό-πέρασμα Atmeh ώστε να κλείσει και η δίοδος ανεφοδιασμού των ισλαμιστών από το Bab al-Hawa με τους στρατηγούς της Άγκυρας να εισηγούνται στον Ρ.Τ.Ερντογάν χερσαία επέμβαση μέχρι το προάστιο του Χαλεπίου (αν είναι δυνατόν)!
Για αυτό το λόγο στέλνουν συνεχώς άρματα μάχης M-60T SABRA στην πόλη Yayladağı στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Xτες μόνο μετέφεραν 30 άρματα μάχης στην 5η θωρακισμένη Ταξιαρχία στην πόλη Γκαζιαντέπ ενώ η μεταφορά συνεχίζεται και σήμερα.
Ταυτόχρονα, το YPG παίρνοντας το μέρος της Ρωσίας μετά τη συμμαχία μαζί της δήλωσε ότι  "η κατάρριψη του Su-24 ήταν μια σχεδιασμένη προβοκάτσια, μια παγίδα και προειδοποίησε την Τουρκία ότι τα μαχητικά της θα καταρριφθούν αν πλησιάσουν την Rojava!
Στην Τουρκία επικρατεί αναβρασμός καθώς θεωρούν την επίθεση του YPG  στον FSA "στρατηγικό λάθος της Τουρκίας"!
Να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός των Κούρδων με MANPADS έγινε μετά την ενημέρωση του Β.Πούτιν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ότι η ΜΙΤ εφοδίασε τους Τουρκμένους με αντιαεροπορικούς πυραύλους Strela-2M. 

Δείτε τους τουρκμένους με Strela-2M, τα M-60T Sabra, τους S-400 και την επίθεση των Κούρδων σε τουρκική στρατιωτική βάση.




 
 http://www.pronews.gr/portal/20151126/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-0#sthash.wMKzID64.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...