Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για την Παγκρήτια Τράπεζα… από τα 144 ευρώ στα 13 ευρώ τώρα η τιμή της μερίδας στην ΑΜΚ

Ξεκίνησε η ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας με στόχο τα 130 εκατ. ευρώ - Λεμπιδάκης: Είμαι αισιόδοξος
 
Το συνολικό ποσό της Αύξησης ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 100 εκατ. με έκδοση συνεταιριστικών μερίδων και 30 εκατ. με έκδοση μετατρέψιμου Ομολόγου
Σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου προχωρά η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με στόχο τα 130 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η Αύξηση Κεφαλαίου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου.
Το συνολικό ποσό της Αύξησης ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 100 εκατ. με έκδοση συνεταιριστικών μερίδων και 30 εκατ. ευρώ με έκδοση μετατρέψιμου Ομολόγου.
Η συμμετοχή στην αύξηση με αγορά μερίδων, μπορεί να γίνει από φυσικά ή νομικά πρόσωπα μέλη, ή μη, με απόκτηση απεριορίστου αριθμού μερίδων στην προνομιακή τιμή των 13 ευρώ ανά μερίδα (λογιστική αξία της μερίδας 27,73 ευρώ, με στοιχεία 30/9/2015).
Επιπροσθέτως, η Τράπεζα θα εκδώσει σειρά ομολόγων συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ και ονομαστικής αξίας 100.000 ευρώ ανά ομόλογο με ετήσιο επιτόκιο 8%.
Η Παγκρήτια Τράπεζα ιδρύθηκε το 1993 και έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.
Είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα στην Ελλάδα, σε επίπεδο Ενεργητικού, δανείων, καταθέσεων και πλήθους συνεταίρων, ενώ διαθέτει ένα καλά θωρακισμένο δανειακό χαρτοφυλάκιο.
Αριθμεί δίκτυο 54 καταστημάτων πανελλαδικά.
Συνεργάζεται με επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και όλων των τομέων της τοπικής οικονομίας, μια συνεργασία που προβλέπεται να συνεχιστεί και μελλοντικά.
Για τα προσεχή χρόνια αξιοποιώντας την ηγετική της θέση στην αγορά της Κρήτης, θα έχει τη δυνατότητα της επιλεκτικής επέκτασής της και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα δραστηριοποιείται στην Κρήτη, μια περιοχή της οποίας η οικονομία με βάση επίσημα δημοσιοποιημένα στοιχεία, αναμένεται να ανακάμψει ταχύτερα απ' ότι στις λοιπές περιοχές της Ελλάδας, καθώς κατέχει ηγετική θέση στον τομέα του Τουρισμού, της γεωργίας και των τροφίμων.
Η προοπτική αυτή καθιστά την επένδυση στο Κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας ελκυστική ενώ σύντομα και όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία οι συνεταιριστικές μερίδες θα έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής τους στη χρηματιστηριακή αγορά.
Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας κος Γιάννης Λεμπιδάκης δήλωσε σχετικά: «22 χρόνια τώρα, η Παγκρήτια Τράπεζα αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης στης τοπικής οικονομίας υποστηρίζοντας Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Σήμερα προχωρεί σε Αύξηση του Συνεταιριστικού της Κεφαλαίου με σκοπό τη διατήρηση της φυσιογνωμίας της, την ενίσχυση του ρόλου της στην τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της στο νέο τραπεζικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.
Είμαι αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματος και προτρέπω τους ενδιαφερόμενους από τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο, να συμμετέχουν μαζικά στην ανακεφαλαιοποίηση της μεγαλύτερης συνεταιριστικής τράπεζας της χώρας».

Η συμμετοχή στην αύξηση μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:
- σε οποιοδήποτε κατάστημα του δικτύου της Τράπεζας,
- μέσω εμβάσματος από άλλη Τράπεζα σε πίστωση του ενδιάμεσου Λογαριασμού της Παγκρήτιας Τράπεζας,
- ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα www.pancretabank.gr κατόπιν συμπλήρωσης της Αίτησης Εγγραφής και μεταφοράς του ποσού στον Ενδιάμεσο Λογαριασμό της Παγκρήτιας Τράπεζας.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο δίκτυο των καταστημάτων.

www.bankingnews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...