Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πρεμιέρα για τα Windows 10: Τι φέρνει το νέο «όπλο» της Microsoft

Πρεμιέρα σήμερα για το πολυαναμενόμενο λειτουργικό σύστημα Windows 10, η τελευταία από μία σειρά επιτυχημένων εκδόσεων, η οποία αναμένεται πως θα είναι η καλύτερη που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής η Microsoft. 
Η εταιρία μέσω την Windows 10 επιχειρεί να εγκαινιάσει μία νέα εποχή, και να αποκτήσει την χαμένη αίγλη της, αφενός μετά τις διαδοχικές επιτυχίες των ανταγωνιστικών Google και Apple, και αφετέρου μετά την αποτυχία που ομολογουμένως είχαν τα Windows 8, που κυκλοφόρησαν το 2012, και τα οποία δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των καταναλωτών.
Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρία αποφάσισε να παραλείψει εντελώς τα Windows 9 και να δημιουργήσει κατευθείαν τα 10, η οποία θα είναι η τελική έκδοση της σειράς των Windows. 
Η αναβάθμιση των παλιών Windows θα γίνει ανά διαστήματα, και οι χρήστες των προηγούμενων Windows 7 και 8/8.1 θα έχουν περιθώριο ένα έτος για να τα αναβαθμίσουν δωρεάν (κάτι που ποτέ έως τώρα δεν είχε κάνει η Microsoft), εφόσον το σύστημά τους πληροί τις ελάχιστες αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές. 
Μετά τον Ιούλιο του 2016 ωστόσο, η αναβάθμιση θα πάψει να είναι δωρεάν, εφόσον οι χρήστες που θα προμηθεύονται νέους υπολογιστές θα βρίσκουν προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα στο μηχάνημά τους.
Το βασικό όπλο της είναι ότι τα Windows 10 αποτελούν πλέον μια πολυχρηστική πλατφόρμα, καθώς θα «τρέχουν» σε οποιαδήποτε συσκευή (επιτραπέζιο υπολογιστή, φορητό, ταμπλέτα, έξυπνο κινητό, κονσόλα παιγνιδιών, έξυπνα ρολόγια κ.α.). Βασική πρόκληση για την Microsoft είναι να διεισδύσει στον τομέα των smartphones, όπου οι χρήστες περνούν όλο και περισσότερο χρόνο και στα οποία σήμερα τα Windows Phone έχουν μερίδιο μόλις 3%.
Μεταξύ των καινοτομιών του νέου λειτουργικού είναι η ενσωμάτωση για πρώτη φορά μιας προσωπικής ψηφιακής βοηθού, της Cortana (κάτι ανάλογο με τη Siri της Apple), που απαντά σε γραπτές ή προφορικές ερωτήσεις του χρήστη, προς το παρόν στα αγγλικά αλλά όχι στα ελληνικά. Αρχικά η Cortana θα είναι διαθέσιμη μόνο σε υπολογιστές και tablets, αλλά όχι σε κινητά τηλέφωνα.
Αντικαθίσταται επίσης το πασίγνωστο πρόγραμμα πλοήγησης Internet Explorer με το πρόγραμμα Edge, ενώ επανέρχεται το δημοφιλές μεταξύ των χρηστών «Start menu».
Οι χρήστες θα μπορούν να «κατεβάζουν» τα νέα Windows από σήμερα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), αν και θα περάσουν ορισμένες μέρες ώστε το νέο λειτουργικό σύστημα να είναι διαθέσιμο σε όλους. Η Microsoft προσδοκά ότι 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα υιοθετήσουν το νέο λογισμικό, δημιουργώντας ένα τεράστιο «οικοσύστημα» χρηστών, όπου θα «τρέχουν» οι ίδιες εφαρμογές ανεξαρτήτως συσκευής.
Αρχικά, το «κατέβασμα» αφορά μόνο τα Windows 10 για υπολογιστές, ενώ θα ακολουθήσουν τα Windows 10 για τις υπόλοιπες συσκευές. Οι ενδιαφερόμενοι για αναβάθμιση μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους μέσω του Windows Update του υπολογιστή τους.
Διαβάστε αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνουν τα Windows 10:

Η Cortana μπορεί να γίνει άντρας
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η ψηφιακή βοηθός Cortana θα είναι παρούσα στα ολοκαίνουργια Windows 10. Η Microsoft θα την ενσωματώσει στις λειτουργίες των desktops/laptops με το λανσάρισμα του Windows 10 ως ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα για όλες τις συσκευές της.
Αυτό όμως που δεν ξέραμε είναι το γεγονός ότι οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν το… φύλο της Cortana και να την μετατρέψουν από γυναίκα σε άντρα!
Την αποκάλυψη έκανε ο director of engineering για την Cortana, Michael Calcagano. «If you want a dude, we’re doing it», είπε ο Calcagano. Ο Calcagano μάλιστα αστειεύτηκε σε ό,τι αφορά τον άντρα βοηθό ονομάζοντας τον Cortano.
Τα Windows 10 σηματοδοτούν μια εποχή στην οποία η χρήση των υπολογιστών γίνεται πιο προσωπική από ποτέ, και πλέον στο επίκεντρο βρίσκονται οι άνθρωποι και όχι η τεχνολογία.
Σε αυτή την εποχή, σημασία έχει το mobility των εμπειριών, και όχι των συσκευών. Οι άνθρωποι θα μπορούν να αλληλοεπιδρούν με την τεχνολογία με φυσικό τρόπο, όπως συναναστρέφονται με τους συνανθρώπους τους, χρησιμοποιώντας τη φωνή, χειρονομίες και βλέμματα.
Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή αξιόπιστων εμπειριών τις οποίες ελέγχουν οι ίδιοι οι χρήστες. 
Οι νέες εμπειρίες που έρχονται με τα  Windows 10, περιλαμβάνουν την Cortana, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε υπολογιστές και tablet. H προσωπική ψηφιακή βοηθός με το όνομα Cortana, η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση πέρυσι, στα Windows Phone, θα είναι πλέον διαθέσιμη σε υπολογιστές και tablet με Windows 10, στοχεύοντας στο να βοηθάει τους χρήστες να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους άμεσα και αποτελεσματικά.
H Cortana είναι μια προσωπική βοηθός, η οποία μαθαίνει τις προτιμήσεις του χρήστη, με σκοπό να του παρέχει τα σχετικότερα recommendations, γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και σε σημαντικές υπενθυμίσεις. Η αλληλεπίδραση είναι φυσική και εύκολη μέσω της φωνής ή της πληκτρολόγησης, με προηγμένες λειτουργίες ελέγχου που αυξάνουν την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια. 

Η Microsoft με νέο emoji στα Windows 10 μας σηκώνει το... μεσαίο δάχτυλο
Με απρόσμενη κίνηση η Microsoft εισέρχεται δυναμικά στο παιχνίδι των emojis.
Σύμφωνα με την Emojipedia η Microsoft θα φέρει στα Windows 10 ένα νεό emoji που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μία άσεμνη χειρονομία.
Πρόκειται για ένα emoji που δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014, δεν υπήρχε ακόμη ωστόσο σε iOS, OS X και Windows.
Για παράδειγμα, παρόλο που το νέο iOS 8.3 περιέχει 300 νέα emojis, το συγκεκριμένο με το... μεσαίο δάχτυλο σηκωμένο απουσίαζε.
Η Microsoft γίνεται η πρώτη μεγάλη εταιρία που ενσωματώνει το emoji με το μεσαίο δάκτυλο σηκωμένο στα Windows 10.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχει σε έξι διαφορετικούς χρωματικούς τόνους, ώστε να μην κατηγορηθεί για ρατσισμό.
 
Παρόν το Candy Crush Saga στα Windows 10
 Όταν τα Windows 10 της Microsoft διατεθούν επίσημα στην αγορά, θα είναι εξοπλισμένα εκτός από τα νέα χαρακτηριστικά και με νέα παιχνίδια. Ο λόγος για το δημοφιλές παιχνίδι Candy Crash Saga της εταιρίας King, το οποίο θα είναι προ-εγκατεστημένο στο λειτουργικό σύστημα μαζί με τα κλασσικά Ναρκαλιευτή και Πασιέντζα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν το παιχνίδι θα έχει διαφορές από την «φορητή» του έκδοση, αφού έχει σχεδιαστεί με κύριο γνώμονα τις οθόνες αφής των συσκευών κινητής τηλεφωνίας και των tablets. Οι χρήστες των συστημάτων που ενσωματώνουν τα Windows 10 θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν το παιχνίδι με το ποντίκι του υπολογιστή ή το δάχτυλό τους στα συστήματα που διαθέτουν λειτουργίες αφής.
 Το συγκεκριμένο παιχνίδι ίσως μοιάζει ως περίεργη επιλογή για το λειτουργικό, ωστόσο αποτελεί μέρος της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ της Microsoft και της King, αναφέρει σε άρθρο του το βρετανικό περιοδικό Wired.
 
 Το μεγάλο come back του Solitaire 
Η Microsoft είχε δυσαρεστήσει αρκετούς χρήστες όταν αποφάσισε να αφαιρέσει την πολυθρύλητη “Πασιέντζα” και άλλα αγαπημένα games από τα Windows 8. Τώρα, ωστόσο, βρήκε τον κατάλληλο τρόπο να γιορτάσει τα 25 χρόνια του εν λόγω παιχνιδιού, που έχει συντροφεύσει πολλούς χρήστες υπολογιστών που βαριούνται στη δουλειά τους ή απλά αγαπούν τα… χαρτιά.
Τι άλλο από την επαναφορά του Solitaire ως προεγκατεστημένο game στα Windows 10. Το παιχνίδι είχε πρωτοεμφανιστεί στα Windows 3.0 και έχουν περάσει 25 ολόκληρα χρόνια από τότε.
 
 Τα Windows 10 έρχονται με... αναγνώριση προσώπου
 Για πρώτη φορά οι χρήστες υπολογιστών θα μπορούν να μπαίνουν στον υπολογιστή τους ή σε όποια άλλη συσκευή χωρίς τη χρήση password, αλλά με την αναγνώριση του προσώπου, της ίριδας του ματιού ή και των δαχτυλικών αποτυπωμάτων τους, με βάση το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10.
Η Microsoft έκανε γνωστό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η νέα δυνατότητα Windows Hello των Windows 10 θα υποστηρίζει τη βιομετρική ταυτοποίηση του χρήστη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί η χρήση κωδικών πρόσβασης διεθνώς και έτσι να γίνει πιο δύσκολη η δουλειά των χάκερ, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν βρει τρόπους να τα «σπάνε» (ενώ υπάρχει και το πρόβλημα ότι συχνά οι χρήστες ξεχνάνε τα passwords τους).
 Η Apple και η Samsung έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνουν βιομετρικούς αισθητήρες στα smartphones τους, που αναγνωρίζουν το πρόσωπο και τα δακτυλικά αποτυπώματα των ιδιοκτητών τους. Αν η συσκευή του χρήστη διαθέτει τέτοιο βιομετρικό σύστημα, τότε το βιομετρικό σύστημα Windows Hello θα είναι συμβατό με το αντίστοιχο σύστημα της συσκευής. 
 
«Πόρτα» στους «πειρατές» από τη Microsoft για τα updates
Διευκρινίσεις για τις αναβαθμίσεις των Windows έδωσε ο Terry Myerson, ο αντιπρόεδρος λειτουργικών συστημάτων της Microsoft.
 Στις 18 Μαρτίου 2015, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι θα παρέχει δωρεάν στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας των Windows 10 την αναβάθμιση γνήσιων και μη-γνήσιων Windows («πειρατικών») στα Windows 10.
Σε αυτές τις ανακοινώσεις η εταιρεία είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ακόμα και οι κάτοχοι πειρατικών εκδόσεων των Windows θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση.
 Ωστόσο, σε σχετική ανάρτηση στο επίσημο μπλογκ για τα Windows, ο Myerson γράφει πως εάν η διαδικασία της αναβάθμισης στα Windows 10 προκαλέσει την εμφάνιση ενός υδατόσημου στην επιφάνεια εργασίας των Windows, και μάλιστα σε ένα νέο PC, τότε «θα πρέπει να επιστρέψετε αμέσως τον υπολογιστή και να απαιτήσετε μια συσκευή με Γνήσια Windows». H προσφορά δωρεάν αναβάθμισης συστημάτων με Windows 7 και Windows 8.1 δεν ισχύει για Μη-Γνήσια Windows, διευκρινίζει.

 Πλήρης οδηγός
  Ο νέος browser “Project Spartan” βάζει το διαδίκτυο να δουλεύει για εσάς.
 Τα Windows 10 θα περιλαμβάνουν τον νέο browser της Microsoft, με την κωδική ονομασία “Project Spartan”, ο οποίος σχεδιάστηκε προκείμενου να προσφέρει καλύτερη διαλειτουργικότητα. Με νέα χαρακτηριστικά τα οποία φτιάχτηκαν αποκλειστικά για το νέο browser, θα προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία, και καλύτερη περιήγηση.
Μερικά από τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά του browser θα είναι η ικανότητα των χρηστών να σημειώνουν είτε με το πληκτρολόγιο είτε με το ειδικό στυλό, κατευθείαν πάνω στην ιστοσελίδα, και να «μοιράζονται» ευκολότερα πράγματα με τους φίλους τους. Ο χρήστης θα έχει επίσης τη δυνατότητα να διαβάζει τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, με ένα νέο απλοποιημένο τρόπο, απερίσπαστα, προσφέροντας καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης είτε online, είτε offline. Επιπλέον, η ενσωμάτωση της Cortana θα επιτρέπει στον χρήστη να βρίσκει και να κάνει πράγματα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Όλα αυτά είναι μέρος του νέου “look and feel” των Windows 10. 
 To Xbox Live και η νέα Xbox εφαρμογή φέρνουν νέες gaming εμπειρίες στα Windows 10.
 To Xbox στα Windows 10 επιτρέπει στους gamers και στους προγραμματιστές  να έχουν πρόσβαση στο διευρυμένο δίκτυο Xbox Live, τόσο στους Windows 10 υπολογιστές όσο και στο Xbox One. Οι παίκτες μπορούν να καταγράψουν, να επεξεργαστούν και να μοιραστούν τις καλύτερες gaming στιγμές τους, μέσω του Game DVR, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν καινούργια παιχνίδια με τους φίλους τους σε διάφορες συσκευές ταυτόχρονα, ενώνοντας με αυτό τον τρόπο εκατομμύρια gamers από όλο τον κόσμο. Τα παιχνίδια που έχουν κατασκευαστεί για τη νέα DirectX 12 interface εφαρμογή των Windows 10, θα παρουσιάσουν βελτιώσεις σε επίπεδο ταχύτητας, αποτελεσματικότητας και γραφικών. Οι gamers θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παίξουν παιχνίδια στους υπολογιστές τους, τα οποία θα γίνονται streamed απευθείας από την κονσόλα του Xbox One στα tablets ή στους υπολογιστές μέσα στο σπίτι τους.
 Οι εφαρμογές Office στα Windows 10 προσφέρουν μια touch-first εμπειρία σε όλες τις συσκευές. Οι νέες εκδόσεις των Word, Excel, PowerPoint, OneNote και Outlook, έχουν σχεδιαστεί από την αρχή για να τρέχουν στα Windows, ειδικά για συσκευές touch, και προσφέρουν τη μοναδική, γνώριμη εμπειρία Office στους καταναλωτές. Με τις ήδη γνωστές λειτουργίες, οι χρήστες μπορούν να φτιάξουν και να επεξεργαστούν αρχεία Word με μεγάλη ευκολία. Οι νέες λειτουργίες του PowerPoint επιτρέπουν στους χρήστες να σημειώνουν πάνω στα slides σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι νέες εντολές αφής στο Excel παρέχουν τη δυνατότητα να δημιουργεί κανείς και να ενημερώνει τα υπολογιστικά φύλλα χωρίς τη χρήση πληκτρολόγιου και ποντικιού. Η επόμενη έκδοση των Office desktop suite είναι επίσης υπό κατασκευή και η Microsoft θα είναι σε θέση να μοιραστεί περισσότερα μέσα στους επόμενους μήνες. 
 
Επιπλέον, χαρακτηριστικά και καινοτομίες Windows 10 που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνουν τα εξής: 
 • Continuum mode. Σε συσκευές 2 σε 1, τα Windows 10 θα μπορούν εύκολα να αντιλαμβάνονται πότε ο χρήστης χρησιμοποιεί μια συσκευή ως laptop και πότε ως tablet, μεταβαίνοντας με ευκολία στο νέο mode.  
 • Νέες ενιαίες εφαρμογές. Τα Windows 10 θα προσφέρουν μια νέα εμπειρία εφαρμογών σε όλες τις συσκευές, για Φωτογραφίες, Videos, Μουσική, Maps, Επαφές & Messaging καθώς και για το Mail & το Calendar. Αυτές οι ενσωματωμένες εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί, έτσι ώστε η αίσθηση και η εικόνα να είναι ίδια από εφαρμογή σε εφαρμογή και από συσκευή σε συσκευή. Το περιεχόμενο αποθηκεύεται και συγχρονίζεται μέσω του OneDrive, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ξεκινήσουν κάτι σε μια συσκευή και να το ολοκληρώσουν σε μια άλλη. 
 «Τα πάντα σχετικά με τα Windows 10, οι εμπειρίες, η παροχή ως υπηρεσία, καθώς και η δωρεάν αναβάθμιση, σηματοδοτούν ότι τα Windows 10 δεν είναι απλά ένα ακόμη προϊόν, αλλά μια εξελισσόμενη σχέση, η οποία θα δίνει συνεχή αξία σε όλους τους πελάτες μας,» δήλωσε ο Terry Myerson, executive vice president του Operating Systems group της Microsoft. «Η νέα γενιά των Windows αποτελεί δέσμευση, μια δέσμευση η οποία θα απελευθερώσει τους ανθρώπους από την πολύπλοκή τεχνολογία και θα τους επιτρέψει να κάνουν υπέροχα πράγματα.»
 Windows 10: Ενθαρρύνουν την καινοτομία, αποτελούν πηγή έμπνευσης για νέες πλατφόρμες τεχνολογίας
 Τα Windows 10, προσαρμόζονται σε διάφορες συσκευές που επιλέγουν οι πελάτες – από  Xbox μέχρι ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα, tablets και μικροσκοπικά gadgets- προσφέροντας μια ενιαία, γνώριμη και συμβατή εμπειρία. Τα Windows 10 θα τρέχουν σε ένα απίστευτα ευρύ φάσμα συσκευών ,από έναν μικροσκοπικό αισθητήρα που αποτελεί κομμάτι του Internet of Things, μέχρι τα κέντρα διαχείρισης δεδομένων μεγάλων οργανισμών παγκοσμίως.  Κάποιες συσκευές αποτελούνται από οθόνες 4 ιντσών, κάποιες έχουν οθόνη 80 ιντσών ενώ κάποιες άλλες δεν έχουν καθόλου οθόνη. Την Τετάρτη, η Microsoft αποκάλυψε δύο συσκευές οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους πελάτες να ζήσουν την εμπειρία των Windows με απίστευτα νέους τρόπους. 
 Τα Windows 10 ξεκλειδώνουν το μέλλον της ολογραφικής τεχνολογίας με το  Microsoft HoloLens 
 H Microsoft μοιράστηκε με το κοινό ένα επαναστατικό παράδειγμα για πώς τα Windows 10 επιτρέπουν τη μετάβαση από την παραδοσιακή μηχανο-κεντρική εικόνα της πληροφορικής, σε μια αλληλεπίδραση που είναι πολύ πιο προσωπική και ανθρωποκεντρική. Τα Windows 10, ως η πρώτη ολογραφική πλατφόρμα πληροφορικής, περιλαμβάνουν μια σειρά από APIs τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ολογραφικές εμπειρίες οι οποίες συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Με τα Windows 10, τα ολογράμματα είναι ενιαίες εφαρμογές Windows και όλες αυτές οι εφαρμογές μπορούν επίσης να λειτουργήσουν σαν ολογράμματα, κάνοντας εφικτό να τοποθετηθούν τρισδιάστατα ολογράμματα στο φυσικό κόσμο, επιτρέποντας έτσι νέους τρόπους επικοινωνίας, δημιουργίας και ανακάλυψης, οι οποίοι είναι πιο προσωπικοί και ανθρώπινοι.  
 Στοχεύοντας στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των ολογραμμάτων στα Windows 10, η Microsoft αποκάλυψε τον πιο προηγμένο υπολογιστή ολογραφικής τεχνολογίας στον κόσμο.  Ο Microsoft HoloLens αποτελεί τον πρώτο αυτόνομο υπολογιστή ολογραφικής τεχνολογίας, χωρίς να χρειάζονται καλώδια, τηλεφώνα ή σύνδεση στον υπολογιστή. O Microsoft HoloLens περιλαμβάνει διαφανείς ολογραφικούς φακούς υψηλής ευκρίνειας και σύστημα εντοπισμού ήχου, ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει και να ακούει τα ολογράμματα στο περιβάλλον που βρίσκεται. O Microsoft HoloLens περιλαμβάνει  εξελιγμένους αισθητήρες, ένα chip εξοπλισμένο με σύστημα νέας γενιάς, καθώς και ένα νέου είδους επεξεργαστή, τον Holographic Processing Unit (HPU), ο οποίος αντιλαμβάνεται τις κινήσεις και το περιβάλλον του χρήστη. Όλα τα παραπάνω δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργεί χωρίς καλώδια, ενώ παράλληλα μπορεί και επεξεργάζεται τεράστια δεδομένα που λαμβάνει από τον αισθητήρα σε πραγματικό χρόνο. 
 Τοποθετώντας τρισδιάστατα ολογράμματα, ο Microsoft HoloLens σας παρέχει μια νέα διάσταση στην πραγματικότητα, αφού μπορεί και καταλαβαίνει αυτό που βλέπετε και λέτε με την κίνηση των χεριών και τη φωνή σας. Βάζοντας λοιπόν τον χρήστη στο επίκεντρο αυτής της εμπειρίας, o Microsoft HoloLens του δίνει την ευκαιρία να δημιουργεί, να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες, να διασκεδάζει και να επικοινωνεί με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. 
 Το νέο Microsoft Surface Hub βελτιστοποιεί την εμπειρία των Windows 10 για ομάδες
 Τα Windows 10 ενεργοποιούν μια νέα συσκευή, η οποία αποτελείται από μια μεγάλη οθόνη, στοχεύοντας να βοηθήσει ομάδες στο χώρο εργασίας να μοιράζονται, να σκέφτονται και να δημιουργούν σαν σύνολο. Οι hardware καινοτομίες σε multi-touch και   η ψηφιακή γραφή, καθώς και οι ενσωματωμένες κάμερες, οι αισθητήρες, και τα μικρόφωνα, επιτρέπουν στο Surface Hub να αξιοποιήσει τα Windows 10, το Skype for Business και το Office 365, έτσι ώστε να παρέχει μια νέα εμπειρία, σχεδιασμένη να κάνει τον κάθε άνθρωπο, είτε εκτός είτε εντός τους εργασιακού χώρου, να αισθάνεται ότι βρίσκεται στο ίδιο χώρο. Ειδικότερα, το Surface Hub περιλαμβάνει έναν εξελιγμένο ψηφιακό λευκό πίνακα, παρέχει τη λειτουργία εικονικής συμμετοχής σε διασκέψεις, τη δυνατότητα για πολλούς χρήστες να μοιράζονται και να επεξεργάζονται περιεχόμενο στην οθόνη από το laptop, το tablet ή το τηλέφωνο, καθώς και μια αξιόπιστη πλατφόρμα η οποία εξυπηρετεί εφαρμογές για μεγάλη οθόνη. Το Surface Hub, το οποίο είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη, 55-ίντσες και 84 ίντσες, καταργεί τους περιορισμούς που βρίσκουμε σε παραδοσιακά δωμάτια συσκέψεων, ενθαρρύνοντας ομάδες να συνεργάζονται με επιτυχία. 
 Το επόμενο Technical Preview για τα  Windows 10 για υπολογιστές θα είναι διαθέσιμο για τους Windows Insiders την επόμενη εβδομάδα και για πρώτη φορά σε τηλέφωνα, τον Φεβρουάριο.

Windows 10: καινούργια αρχή ή τελευταία ευκαιρία;
Ο επικεφαλής της Microsoft Σάτια Ναντέλα βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. 
Αρχικά τα πρόσφατα στοιχεία της εταιρίας φανερώνουν ζημίες της τάξης των 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πραγματοποιήθηκαν μόλις μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Ιδίως η εξαγορά της φινλανδικής Nokia αποδείχθηκε ιδιαιτέρως ζημιογόνα, ενώ μετά την κυκλοφορία των Windows 10 η εταιρία ευελπιστεί πως θα καταφέρει να αποκαταστήσει όλες τις ζημίες. 
Ωστόσο, το εάν  πραγματικά αξίζει η νέα επένδυση και το νέο μοντέλο θα φανεί μετά από δυο περίπου χρόνια μέχρι το Windows 10 να μπορέσει να διαδοθεί περισσότερο στα Smartphone και τα Τablet. Το νέο σχέδιο της Microsoft προσανατολίζεται προς τη στρατηγική που ακολουθεί η Apple σύμφωνα με την οποία κινητά, Tablet και υπολογιστές μπορούν να είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.
H δύναμη της Microsoft πάντως συνεχίζει να είναι στα κλασικά κομπιούτερ και κυρίως στις επιχειρήσεις. Σε όλο τον κόσμο το 90% των υπολογιστών χρησιμοποιούν Windows. Στον τομέα όμως των κινητών και των Tablet, η Microsoft έχει μείνει πολύ πίσω. Τα κινητά που χρησιμοποιούν Windows είναι πολύ λίγα ενώ βασιλεύουν τα συστήματα Android και iOS στην αγορά. Αν η Microsoft τα καταφέρει με το καινούργιο της προϊόν και όραμα θα φανεί σίγουρα στα επόμενα χρόνια. 

http://www.sofokleousin.gr/archives/245642.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...