Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Νίκη του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Πέτυχε το έκτακτο συνέδριο για τον Σεπτέμβριο

- Δεν έγινε καταμέτρηση των ψήφων καθώς η μεγάλη πλειοψηφία τάχθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα
- Ωστόσο το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει με τους "αντάρτες" μέχρι τον Σεπτέμβριο αποφασισμένους να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση
- Ήδη 17 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκαν - Φήμες για ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
- Δεν μπήκε καν στη διαδικασία της ψηφοφορίας το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας
- Ο πρωθυπουργός είχε ρίξει το γάντι στους διαφωνούντες λέγοντάς τους να πουν εάν θέλουν άλλη κυβέρνηση ή πρωθυπουργό
- Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως λέει ψέματα πως δεν υπάρχει εναλλακτική
- Ο Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε ανοησία τον ισχυρισμό του Μαξίμου πως δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που στιγματίστηκε από τα εσωκομματικά "μαχαιρώματα" αποφάσισε έκτακτο συνέδριο του κόμματος για τον Σεπτέμβριο, υιοθετώντας έτσι την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας για διαρκές συνέδριο μειοψήφισε, χωρίς καν να γίνει καταμέτρηση των ψήφων, καθώς το προεδρείο της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε πως ήταν σαφής η άποψη του σώματος. Μάλιστα, όταν ένα στέλεχος προσκείμενο στην Αριστερή Πλατφόρμα θέλησε να γίνει καταμέτρηση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον σταμάτησε θεωρώντας πως το αποτέλεσμα δεν είναι αμφισβητήσιμο.

Η απόφαση αυτή σημαίνει αρχικά μία προσωρινή νίκη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του οποίου πλέον τα χέρια λύνονται έτσι ώστε μέχρι τις 20 Αυγούστου να συνάψει τη συμφωνία με τους δανειστές. Επιπλέον το γεγονός πως θα γίνει έκτακτο συνέδριο δίνει το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει και νέες εγγραφές μελών, με στόχο να αποδυναμωθεί η Αριστερή Πλατφόρμα.

Ωστόσο, παρά την απόφαση αυτή οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και ήδη υπάρχει έντονη φημολογία πως τρεις βουλευτές που πρόσκεινται στην ΚΟΕ σκοπεύουν να ανεξαρτητοποιηθούν. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους Κοδέλα, Χατζηλάμπρου και Σωτηρίου, οι οποίοι νωρίτερα με επιστολή τους με άλλα 14 μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκαθαρίσει πως μετά το τέλος της Κ.Ε. θα παραιτηθούν από μέλη της.

Μεγάλο ερώτημα αποτελεί και η περαιτέρω στάση της Αριστερής Πλατφόρμας αν και θεωρείται από πολλούς σίγουρο πως μέχρι το έκτακτο συνέδριο θα συνεχίσουν να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για το τρίτο Μνημόνιο, αλλά και να φέρνουν κοινοβουλευτικά εμπόδια στον Αλέξη Τσίπρα, μέχρι τη σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πάντως που διήρκησε περισσότερες από 12 ώρες στιγματίστηκε από σοβαρές αντιπαλότητες μεταξύ των στελεχών, κάτι που δείχνει πως ο πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με ένα σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με το ενδεχόμενο της διάσπσης να είναι αρκετά σοβαρό.


 http://www.newsit.gr/politikh/Niki-toy-Tsipra-ston-SYRIZA-Petyxe-to-ektakto-synedrio-gia-ton-Septemvrio-Lythikan-ta-xeria-toy-prothypoyrgoy-gia-na-synapsei-ti-symfonia/421145

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...