Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ποιους κινδύνους κρύβουν τα πλαστικά μπουκάλια που ξαναχρησιμοποιούνται

Ένα μπουκαλάκι νερό είναι από τα πρώτα πράγματα που φροντίζουμε να έχουμε όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού, ειδικά το καλοκαίρι.
Πολλοί ωστόσο κάνουν το λάθος να τα ξαναγεμίζουν και να τα ξαναχρησιμοποιούν. Πρόκειται για λάθος, που εγκυμονεί δύο σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.
Ανάπτυξη βακτηρίων
Τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι συχνά δύσκολο να καθαριστούν, γεγονός που τα καθιστά ιδανικές εστίες ανάπτυξης βακτηρίων.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι τα βακτήρια συχνά "ευδοκιμούν" στις πλαστικές φιάλες. Επίσης, οι μικροβιολόγοι επισημαίνουν ότι τα πλαστικά μπουκάλια νερού μπορούν να μεταδώσουν επικίνδυνες ασθένειες, μέσω εντερικών ιών.
Επικίνδυνα χημικά λόγω υψηλών θερμοκρασιών
Οι χημικές ουσίες που περιέχει το πλαστικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα μπουκάλια, μπορεί να διαρρεύσει στο περιεχόμενό τους σε υψηλές θερμοκρασίες.
Τα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια νερού που έχουν επάνω την ένδειξη «1» σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένα από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, το οποίο, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μπορεί να περιέχει αντιμόνιο, μια χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο.
Οι πλαστικές φιάλες που έχουν την ένδειξη «3», είναι κατασκευασμένες από πολυβινυλοχλωρίδιο. Οι φιάλες αυτές περιέχουν φθαλικές ενώσεις, οι οποίες συνδέονται με αναπαραγωγικά προβλήματα υγείας.

http://www.onmed.gr/ygeia/item/332813-poious-kindynous-kryvoun-ta-plastika-boukalia-pou-ksanaxrisimopoioyntai#ixzz3hGv43lhj

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...