Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Βουτιά 64% στα κέρδη της BP το β΄3μηνο

Τα κέρδη της βρετανικής πολυεθνικής πετρελαϊκής εταιρείας BP μειώθηκαν κατά σχεδόν δύο τρίτα (64%) στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, εξαιτίας της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, του προστίμου ύψους 9,77 δισ. ευρώ για τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού το 2010 και ζημιών ύψους 542 ευρώ σε επένδυση στη Λιβύη.
Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε χθες, για δεύτερη φορά εφέτος, ότι θα μειώσει τις επενδύσεις της και ότι αυτές θα υποχωρήσουν κάτω από 18 δισ. ευρώ το 2015 σε σχέση με επενδύσεις ύψους 20,7 δισ. ευρώ πέρυσι.

Ο οικονομικός διευθυντής της BP, Μπράιαν Γκίλβαρι, προέβλεψε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σε χαμηλό επίπεδο μεσοπρόθεσμα εξαιτίας της υπερπροσφοράς που υπάρχει στην αγορά. Τα κέρδη της ΒΡ διαμορφώθηκαν στα 1,48 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με τα κέρδη ύψους 3,26 δισ. ευρώ που είχε καταγράψει πριν από ένα χρόνο.
Παρ’ όλα αυτά, η τιμή της μετοχής της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 1,7%, με τους επενδυτές να εκτιμούν την προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει το κόστος λειτουργίας της και το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η ιστορία με το πρόστιμο για την τραγωδία του Κόλπου του Μεξικού, όταν από την έκρηξη της πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου είχαν σκοτωθεί 11 άνθρωποι και είχε προκληθεί τεραστίων διαστάσεων περιβαλλοντική καταστροφή. Με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% σε σχέση με το υψηλό έτους το 2014 η μείωση του κόστος αποτελεί κλειδί ώστε οι πετρελαϊκές εταιρείες να διατηρήσουν την κερδοφορία τους. Η ΒΡ έχει ήδη απολύσει πέντε χιλιάδες ανθρώπους το 2015.
Ωστόσο η εταιρεία έχει φροντίσει να ικανοποιήσει τους μετόχους διατηρώντας το ύψος του μερίσματος στα 10 σεντ ανά μετοχή. Για το τρίτο τρίμηνο η ΒΡ ανακοίνωσε ότι περιμένει μείωση του περιθωρίου κέρδους από τη διύλιση και χαμηλότερο τζίρο.


 http://marketnews.gr/article/255306/voutia_64_sta_kerdh_ths_bp_to_b_3mhno__#sthash.V3ctWNMP.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...