Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Απειλούν οδοντίατρο που πλήρωσε 50.000 δολ.για να σκοτώσει θρυλικό λιοντάρι



Εξαγριωμένοι χρήστες του διαδικτύου απειλούν να σκοτώσουν τον οδοντίατρο που πλήρωσε 50.000 δολάρια για να σκοτώσει το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, Cecil.
 
Τις τελευταίες ώρες ένας οδοντίατρος από τη Μινεσότα, ο Γουόλτερ Πάλμερ, είναι ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους παγκοσμίως, αφού κατηγορείται ότι πλήρωσε 50.000 δολάρια για να σκοτώσει το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε γνωστό ως Cecil.
 
Το συγκεκριμένο λιοντάρι ήταν προστατευμένο και φορούσε κολάρο με GPS προκειμένου να παρακολουθείται από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
 
Σύμφωνα με το CNN, ο Πάλμερ φέρεται να έδωσε το ποσό των 50.000 δολαρίων σε δυο επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι του εξασφάλισαν τις κατάλληλες άδειες.
 
Ωστόσο, ο Πάλμερ έχει μετατραπεί από κυνηγός σε θήραμα.
 
 
Ο φονιάς του Cecil
 
Αρχικά, θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για έναν μυστηριώδη Ισπανό που λέρωσε τα χέρια του με το αίμα ενός από τα πιο διάσημα λιοντάρια της Αφρικής.
 
Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ο φονιάς του Cecil, ήταν ένας οδοντίατρος από τη Μινεσότα.
 
Ο Αμερικανός Γουόλτερ Πάλμερ δηλώνει «αρκετά αναστατωμένος».
 
Η αστυνομία της Ζιμπάμπουε προειδοποίησε ότι ο Πάλμερ αντιμετωπίζει ποινή λαθροθηρίας, ενώ υπήρξε εξαγριωμένη αντίδραση στα social media, με τους χρήστες του Facebook και του Twitter να καλούν σε δημόσιο εξευτελισμό του και να του απευθύνουν απειλές θανάτου, ενώ προτείνουν να του βγάλουν τα δόντια χωρίς αναισθητικό ή να τον πιάσουν και να τον σκοτώσουν, όπως εκείνος σκότωσε τον Cecil.
 
Είχε αργό και βασανιστικό θάνατο
 
To λιοντάρι Cecil, το οποίο ήταν γνωστό για τη μαύρη χαίτη του, ήταν περίπου 13 ετών και ένα διάσημο αξιοθέατο για τους τουρίστες άγριας ζωής στη Ζιμπάμπουε, βρέθηκε νεκρό νωρίτερα αυτό το μήνα έξω από ένα εθνικό πάρκο. Το λιοντάρι είχε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο αφού το έπιασαν χρησιμοποιώντας δόλωμα και το σκότωσαν με τόξο και βέλη. Θεωρείται ότι χρειάστηκε περίπου 40 ώρες για να πεθάνει.
 
 
Μιλώντας στον Guardian, ο Πάλμερ επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν στη Ζιμπάμπουε στις αρχές Ιουλίου σε ένα ταξίδι για κυνήγι με τόξο. «Προσέλαβα αρκετούς επαγγελματίες και εξασφάλισα όλες τις κατάλληλες άδειες», είπε ο Πάλμερ. «Εξ όσων γνωρίζω, τα πάντα σχετικά με αυτό το ταξίδι ήταν νόμιμα» πρόσθεσε.
 
 
«Δεν είχα ιδέα ότι το λιοντάρι που σκότωσα ήταν διάσημο, αγαπημένο στους ντόπιους, το οποίο φορούσε κολάρο και ήταν μέρος πανεπιστημιακής μελέτης» είπε. «Στηρίχτηκε στην εμπειρία των τοπικών επαγγελματιών οδηγών μου για να εξασφαλίσω ένα νόμιμο κυνήγι».
 
Ο Πάλμερ, ο οποίος είναι από τη Μινεάπολη είπε ότι δεν είχε έρθει σε επαφή με αρχές - είτε της Ζιμπάμπουε είτε των ΗΠΑ - αλλά είναι πρόθυμος να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις τους.
 
«Μετανιώνω και λυπάμαι βαθύτατα που η επιδίωξη μιας δραστηριότητας που αγαπώ και ασκώ με υπευθυνότητα, οδήγησε στον θάνατο αυτού του λιονταριού», είπε.
 
thetoc.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...