Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Χρηματιστήριο : Άνοιγμα στις 3 Αυγούστου - Υπουργική απόφαση την Παρασκευή

Για την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου (Ολυμπίου και Σαλώμης) ορίστηκε το άνοιγμα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, ύστερα από την σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μετά την εμπλοκή που επικαλέστηκαν τα τραπεζικά στελέχη σ ότι αφορά τον διαχωρισμό "παλαιού" και νέου "χρήματος" στα συστήματα των ελληνικών τραπεζών, αποφασίστηκε να οριστεί η ημερομηνία (3 Αυγούστου) με τους όποιους περιορισμούς θα εξειδικεύσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενώ θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Ε.Κ και της διοικούσας επιτροπής του χρηματιστηρίου.
Συγκεκριμένα, οι ξένοι επενδυτές θα μπορούν να πωλούν και να αγοράζουν ελεύθερα, ενώ σ ότι αφορά τους Έλληνες επενδυτές, οι τελευταίοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τα υφιστάμενα υπόλοιπα στους χρηματιστηριακούς κωδικούς.
Συνολικά, οι Έλληνες θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές α) με πώληση μετοχών β) με έμβασμα απόν το εξωτερικό γ) με καταβολή χρημάτων δ) από τα υπόλοιπα στους κωδικούς.
Για την διαπραγμάτευση των τραπεζικών μετοχών αρμόδια είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πιθανότατα θα ξεκινήσουν καθώς συμμετέχουν στους διεθνείς δείκτες ενώ θα ισχύσει η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (Short Selling).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η υπουργική απόφαση θα υπογραφεί την ερχόμενη Παρασκευή από τον υπουργό οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο, ενώ στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε ότι τα όποια τεχνικά προβλήματα υπήρχαν έχουν λυθεί και το Χρηματιστήριο Αθηνών «θα ανοίξει σύντομα».



 Πηγή: http://www.newmoney.gr/agores/xrimatistiria/item/244446-xa-anoigma-stis-3-aigoustou-ipourgiki-apofasi-tin-paraskeii

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...