Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης αποχαιρέτησε τα ρινγκ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης αποχαιρέτησε τα ρινγκ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: πρόσθεσε ακόμα μία νίκη στο τέλος της καριέρας του...

Ενώπιον 7.000 ανθρώπων, ο Iron Mike έδωσε την τελευταία μάχη του στο ΣΕΦ επικρατώντας έναντι του αντιπάλου του. Στο τελευταίο του παιχνίδι, δεν «μάσησε» ούτε από την καλύτερη κατάσταση του αντιπάλου του αλλά ούτε από τα προγνωστικά.

Παίζοντας με καρδιά και ψυχή –όπως όλα αυτά τα χρόνια, ο Έλληνας πρωταθλητής ανάγκασε τον Αυστραλό Στιβ Μόξον να του υποκλιθεί μετά από πέντε γύρους, χάρη στην ομόφωνη απόφαση των κριτών.  Την απονομή στον μεγάλο Ζαμπίδη έκανε ένας άλλος μεγάλος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Σε αυτή την πορεία 2 δεκαετιών και βάλε υπήρξαν πολλοί που τον προκάλεσαν. Φάντι Μέρζα, Αλί Γκουνιάρ, Ερκάν Βαρόλ, Γκουρκάν Ουζκάν, Στιβ Χόξον, Χαρούν Κίνα είναι μόνο μερικά ονόματα που άνοιξαν το στόμα τους πολύ περισσότερο από ότι έκλεισαν τις μπουνιές τους.

Το τέλος τους έβρισκε πάντα να κοιτάζουν τον Iron Mike στην πλευρά του θριαμβευτή, να πανηγυρίζει και να κάνει συλλογή από ζώνες. Θα μπορούσε ο τίτλος να λέει το αντίθετο: ότι ο Μιχάλης βρέθηκε πολλές φορές στα σχοινιά και κατάφερε να ξεφύγει. Όμως 1) αυτό θα ήταν ένα μεγάλο ψέμα και 2) δεν χρειάζεται να προσδώσεις καμία λυρική ηρωοσύνη στην περίπτωση του. Ο χαρακτήρας του και ο τρόπος που πορεύτηκε στα ρινγκ του αρκούσαν.

Από τα 16 του μπήκε στο βιβλίο Γκίνες γιατί είχε κάνει ήδη 48 νοκ-άουτ. Στο μποξ μεν, το άθλημα με το οποίο ξεκίνησε, αλλά και πάλι. Στα 19 του βγήκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Αυστραλία. Στο τέλος της καριέας του κοιτάζει πίσω και βλέπει πρωταθλήματα, 155 νίκες σε 178 αγώνες, 87 νοκ άουτ, ρεκόρ 39 νικών σε 52 αγώνες και ένα άθλημα που πριν από αυτόν στην Ελλάδα το κοιτούσαν λίγοι, να έχει τηλεθέαση 65% Σάββατο βράδυ και να γίνονται sold out οι αγώνες του σε ΣΕΦ, Ελληνικό κτλ. Έκανε το kick boxing προσιτό στις μάζες.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να του δημιουργήσουν μια αίσθηση αφ΄υψηλού και μια έπαρση. Όμως ο Μιχάλης πέραν όλων των άλλων, φρόντισε να κρατήσει τον εαυτό του χαμηλά. Όπως στο ρινγκ πρόσεχε τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Στις προκλήσεις των αντιπάλων του πριν τα ματς απαντούσε με uppercut, cross και direct. Και σχεδόν πάντα νικούσε. Όπως στο μπόι του. Είναι 1.67 αλλά ο αέρας του υψώνει 40 πόντους παραπάνω.

Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του και στις συνεντεύξεις που έδινε σε τηλεοπτικές εκπομπές ο λόγος του περιείχε την μέγιστη ταπεινότητα, το χαμόγελο του σε ζέσταινε με την ευγένεια του και γενικότερα ανέτρεψε ένα από τα μεγάλα κλισέ ότι δηλαδή οι γυμνασμένοι φθίνουν πνευματικά και εγκεφαλικά. Για την ακρίβεια έβγαλε νοκ άουτ αυτή την προκατάληψη. Ίσως να βοήθησε σε αυτό η πειθαρχημένη ζωή του και η λιτή διατροφή του. Πέντε γεύματα την ημέρα με 100 γραμμάρια ρύζι και 100 κοτόπουλο βραστό. Αυτή ήταν η καθημερινότητα του πριν από μεγάλα τουρνουά.

iron-mike

Σίγουρα πάντως τα χτυπήματα και οι τραυματισμοί που αποκόμιζε μετά από κάθε ματς τον κράτησαν χαμηλά. Σε έναν αγώνα πριν από 3 χρόνια είχε σκίσει το δέρμα του γύρω από το μάτι και του έκανα 80 εσωτερικά ράμματα και άλλα 40 εξωτερικά ή όταν σε αγώνα με τον Μπατού Χάζικοφ, βίωσε τον χειρότερο τραυματισμό του, όπως τον έχει περιγράψει. Ένα χτύπημα στο σαγόνι του άφησε κουσούρι για 3 μήνες και τρεφόταν με σούπες και μόνο με υγρή τροφή και καλαμάκι. Ο πόνος έγινε μέρος της καθημερινότητας του.

Μέσα στο ρινγκ γινόταν ένας άλλος. Ήταν κυριολεκτικά King of The Ring. Η αυτοπεποίθηση του βρισκόταν τόσο ψηλά ώστε απέναντι στον Αλί Γκουνιάρ το 2011 ζήτησε συγγνώμη από το κοινό που δεν τον έβγαλε νοκ άουτ.

The Iron Mike Trivia

mike-zambidis

-Στην καριέρα του έχει κατακτήσει 15 παγκόσμιους τίτλους. Οι δύο τελευταίοι ήρθαν το 2012 όταν αναδείχθηκε King Of The Ring υπερασπιζόμενος τον τίτλο του για 5η φορά και το 2013 που βγήκε Supercombat Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

- Στα 5 του ξεκίνησε με ενόργανη γυμναστική. Στα 7 του έκανε Sotokan Karate, στα 11 του ερωτεύτηκε το kick boxing.

- Ο αθλητισμός έγινε η ζωή του και δεν μπόρεσε ποτέ να τελειώσει το λύκειο.

- Στα 18 του έμεινε χωρίς προπονητή και προπονούνταν μόνος στο υπόγειο του.

- Το 2010 άνοιξε το Zampidis Club, μια σχολή kick boxing όπου μοιράζεται τις ικανότητες του με επίδοξους kick boxers.

- Το 2010 συμμετείχε στο Dancing With The Stars και βγήκε 5ος.

- Σε 20 χρόνια από τώρα θα ήθελε να έχει οικογένεια, όμως όταν τον ρωτούν για τις συντρόφους του απαντά ως εξής: Δεν είμαι για σχέση.

- Αγαπημένοι του ταξιδιωτικοί προορισμοί η Αυστραλία και η Ιαπωνία. Στην πρώτη έχει πάρει τίτλο και στην δεύτερη έζησε διακεκομένα μια δεκαετία σχεδόν.

-Το τραγούδι που τον συνοδεύει στο ρινγκ όταν αγωνίζεται σε στάδια εκτός της Ελλάδας είναι το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας.

- Η βαρυστομαχιά του είναι άγνωστη λέξη. Το αγαπημένο του φαγητό είναι ένα σουβλάκι τις Κυριακές που ήταν ελεύθερος υπηρεσίας από αυστηρή διατροφή και μετά μια μπάλα παγωτό.

 http://www.koolnews.gr/stories/638869-once-you-go-iron-o-mihalis-zampidis-afise-to-ring-horis-na-vrethei-pote-sta-shoinia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...