Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Εγκατάσταση Android σε PC με το Android-x86

Τι είναι το Android-x86

Το Android-x86 είναι μια ανεπίσημη πρωτοβουλία για την εγκατάσταση Android σε PC με επεξεργαστή Intel ή AMD, αρχιτεκτονικής x86, αντί για τους συνήθεις ARM επεξεργαστές, αρχιτεκτονικής RISC, στους οποίους εγκαθίσταται το επίσημο Android.
Το Project συντηρούν ο Chih-Wei Huang από την Taiwan, και ο Yi Sun από τις ΗΠΑ, με τη συνεργασία προγραμματιστών από ολόκληρο τον κόσμο.
Η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Android-x86 κυκλοφόρησε την 1/1/2011, και στις 13/1/2011 ήταν έτοιμη η πρώτη τελική έκδοση Android-x86 2.2, βασισμένη στο Android 2.2.1 (Froyo).

 Η πιο πρόσφατη έκδοση Android-X86 4.4-r2 κυκλοφόρησε την 1/1/2015, και είναι βασισμένη στο Android 4.4.4_r2 KitKat.


Το δίλημμα των εκδόσεων

Ο παρών οδηγός έχει γραφτεί με βάση την τελευταία έκδοση 4.4 R2, την οποία θα βρείτε στη διεύθυνση:
http://sourceforge.net/projects/android-x86/


Παραδόξως, όμως, η έκδοση αυτή δεν είναι συμβατή με τα περισσότερα Android Games - για λόγους που έχουν να κάνουν με το ARM Emulation, την εξομοίωση του επεξεργαστή τύπου ARM.
Μια έκδοση που έχει συμβατότητα με κάποια παιχνίδια είναι η 4.3 test, η οποία όμως θεωρείται deprecated και είναι σε ακόμα πιο πειραματικό στάδιο.
Αν λοιπόν θέλετε να παίξετε παιχνίδια Android στον υπολογιστή σας, η 4.3 είναι καλύτερη επιλογή. Θα τη βρείτε στη διεύθυνση
http://www.android-x86.org/download
χαμηλά στη σελίδα, μεταξύ των deprecated εκδόσεων.


Αφού κατεβάσουμε το ISO της επιλογής μας, μπορούμε να το γράψουμε σε CD ή DVD μέσω των Windows, ή, εναλλακτικά, να το γράψουμε σε USB με το Rufus.
Οι παρακάτω διαδικασίες θα λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο για την έκδοση 4.4 R2 και την έκδοση 4.3 Test

Δοκιμή αν το Android x86 λειτουργεί στον υπολογιστή μας

Με δεδομένο πως το Android x86 είναι μια ανεπίσημη εγκατάσταση Android σε PC, είναι πιθανό να μην υποστηρίζονται ορισμένες σημαντικές συσκευές του υπολογιστή μας, όπως η κάρτα δικτύου ή η κάρτα ήχου.
Καλό είναι λοιπόν να δοκιμάσουμε το live περιβάλλον για να βεβαιωθούμε πως όλα λειτουργούν, πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση Android σε PC.
Αρχικά ρυθμίζουμε το BIOS ώστε να κάνει boot από τη συσκευή στην οποία γράψαμε το Android-x86.


Θα οδηγηθούμε σε μια οθόνη επιλογής γλώσσας. Θα βρούμε τα Ελληνικά αρκετά χαμηλά, όχι στο G ή το H, αλλά για κάποιο λόγο αμέσως μετά το T.

To Android-x86 μας καλωσορίζει και μας ζητάει ευγενικά μισό λεπτό, που μπορεί να κρατήσει 2-3 λεπτά...

 .και μετά βρισκόμαστε στο πρώτο τεστ, του αν αναγνωρίζεται το WiFi μας - γιατί εγκατάσταση Android σε PC χωρίς πρόσβαση στο Internet δεν αξίζει και πολλά πράγματα.
Στη Virtual Machine από την οποία τράβηξα τις φωτογραφίες το σύστημα αρνήθηκε να αναγνωρίσει την εξωτερική κάρτα δικτύου, αλλά στο προσωπικό μου laptop εμφάνισε τα διαθέσιμα δίκτυα, και συνδέθηκε κανονικά στο δίκτυο του σπιτιού.

Ο λόγος είναι πως βρισκόμαστε στο Live περιβάλλον, και ακόμη κι αν συνδεθούμε, θα χαθεί η σύνδεση στην επανεκκίνηση, καθώς και ό,τι αλλαγές έχουμε κάνει ή προγράμματα έχουμε εγκαταστήσει.
Ομοίως αρνούμαστε τη δημιουργία λογαριασμού Google.

 Πλέον, βρισκόμαστε κανονικά στο περιβάλλον Android, όπου είμαστε ευπρόσδεκτοι να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας.


 http://www.pcsteps.gr/1153-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-android-%CF%83%CE%B5-pc/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...