Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Στην Τράπεζα Πειραιώς η Πανελλήνια Τράπεζα

Στην Τράπεζα Πειραιώς μεταφέρονται οι καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια της Πανελλήνιας Τράπεζας μετά από σημερινή απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο τη ΤτΕ η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων των πελατών της Πανελλήνιας Τράπεζας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μετά από σχετική πρόταση και μετά από σχετική πρόταση ενδιαφέροντος που υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Τράπεζα δεν διέθετε επαρκή κεφάλαια ενώ η προσπάθεια να ανακεφαλαιοποιηθεί έχει αποτύχει στις τρεις προθεσμίες που είχαν τεθεί. Κατόπιν αυτού, η άδεια της Πανελλήνιας Τράπεζας ανακλήθηκε κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 14 παράγραφος 5 του Κανονισμού (ΕΕ) 1024/2013 του Συμβουλίου της 15ης Οκτωβρίου 2013.

Οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Πανελλήνιας Τράπεζας είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και μεταφέρθηκαν στο ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα. Επίσης, συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των πελατών της Πανελλήνιας Τράπεζας και η υποστήριξη των συνεταιριστικών τραπεζών από το ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο θα ενημερώσει το κοινό.
Η διαφορά μεταξύ της αξίας των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού που μεταφέρονται στο ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων (ΤΕΚΕ).

Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η Πανελλήνια Τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία PricewaterhouseCoopers Business Solutions A.E.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=390978&catid=13

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...