Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Στο Τμήμα Αλλοδαπών ο Άγγελος Φιλιππίδης

Στο Τμήμα Αλλοδαπών έχει μεταφερθεί από το πρωί σήμερα ο Άγγελος Φιλιππίδης, μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές του Μάλτεπε, καθώς το δικαστήριο της...
Κωνσταντινούπολης έκρινε μη νόμιμο το ένταλμα σύλληψής του.

Δεν ήταν σαφές από δικονομικής απόψεως τι σημαίνει η μεταφορά του στο Τμήμα Αλλοδαπών, αλλά νομικοί κύκλοι στην Κωνσταντινούπολη εξηγούν ότι μπορεί να οφείλεται και στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης, το οποίο θα πρέπει να εκτελέσει η τουρκική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ζήτησε με κατεπείγον σήμα της προς τις τουρκικές Αρχές την εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του Δικαστηρίου, ο κ. Φιλιππίδης, αντίθετα με τα όσα φέρεται να δηλώνει σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ζητά από τις τουρκικές αρχές να τον προστατεύσουν και να μην τον εκδώσουν στην Ελλάδα, όπου φέρεται να υποστηρίζει ότι διώκεται «για πολιτικούς λόγους».

«Οι διωκτικές αρχές στην Ελλάδα στοχεύουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή» φέρεται να υποστήριξε μέσω διερμηνέων και δικηγόρων στο δικαστήριο. Σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης φέρεται να έχει πει ότι ποτέ δεν πρόκειται να εμποδίσει την έκδοσή του.

«Η δίωξή του είναι πολιτική λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή», φέρεται να υποστηρίζει στο τουρκικό δικαστήριο.

Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου αναφέρει ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος για δικονομικούς λόγους (δεν είχε προηγηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του, πριν την έκδοση του εντάλματος και δεν εκλήθη σε απολογία).

Παράγοντες εξοικειωμένοι με την υπόθεση λένε ότι επικοινωνία των ελληνικών και τουρκικών δικαστηρίων είναι δύσκολη λόγω μεγάλων προβλημάτων στην μετάφραση των 180 σελίδων που συνοδεύουν το αίτημα της έκδοσης.
attikipress.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/02/blog-post_6987.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...