Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθησαν «Ροζ Πάνθηρες» για ληστείες σε κοσμηματοπωλεία

Ανήκουν σε διαθνή εγκληματική οργάνωση η οποία σχετίζεται με τουλάχιστον 20 διαρρήξεις στην Ελλάδα

Ανδρας της σήμανσης ψάχνει για αποτυπώματα μετά από ληστεία σε κοσμηματοπωλείο (ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)


Αθήνα
Τέσσερα μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες», που κατάγονται από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας συνέλαβε πριν από λίγες ώρες η Ασφάλεια Αττικής ύστερα από ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Ηλιούπολη.
Μέλη αυτής της συμμορίας φαίνεται να σχετίζονται με τουλάχιστον 20 διαρρήξεις και ληστείες κοσμηματοπωλείων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σπάζοντας τα ρολά των καταστημάτων κυρίως με τη χρήση αυτοκινήτων.

Η ίδια πολυεθνική συμμορία φέρεται να σχετίζεται με δεκάδες άλλες παρόμοιες ληστείες σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ενώ για την εξάρθρωσή της έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό από την Ιντερπολ κι όλες τις διεθνείς διωκτικές Αρχές.

Η ληστεία που οδήγησε στη σύλληψη μελών της οργάνωσης σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όταν οι δράστες εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο επί της λεωφόρου Ειρήνης στην Ηλιούπολη με ένα κλεμμένο βαν. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής φαίνεται να είχαν σειρά πληροφοριών - και μέσω του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ - για τη δράση της συμμορίας και αμέσως προχώρησε σε συλλήψεις.
Η οργάνωση «Ροζ Πάνθηρες» - η ονομασία αυτή δόθηκε από αστυνομικούς της Σκότλαντ Γιάντ - συγκροτήθηκε την περίοδο 1997-1998 από άτομα προερχόμενα από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Τα πάνω από 300 μέλη της έχουν δράσει σε 26 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πολλά από αυτά ανήκαν σε παραστρατιωτικές οργανώσεις ή είχαν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.
Τα τελευταία πέντε χρόνια περισσότερα από 40 μέλη της συμμορίας έχουν πέσει στα χέρια της αστυνομίας. Την περίοδο 2007-2009 ένα άλλο τμήμα της πολυμελούς διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης είχε πραγματοποιήσει στη χώρα μας σειρά ληστρικών επιθέσεων σε κοσμηματοπωλεία στον Πειραιά, στη Γλυφάδα, στη Σαντορίνη, στην Κω, στη Ρόδο και αλλού με λεία πολλών εκατομυρίων ευρώ.

Η πρώτη κλοπή που αποδίδεται στους Γιουγκοσλάβους μετρ των ληστειών πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου σε κοσμηματοπωλείο στη Σαντορίνη. Ακολούθησαν τρία χτυπήματα σε διάστημα δύο εβδομάδων σε δύο κοσμηματοπωλεία στην Κω και ένα στη Ρόδο.

Η συμμορία φαίνεται ότι επέστρεψε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2009. Τον Ιούνιο του 2009 πέντε μέλη της συνελήφθησαν για πολλές ληστείες στη χώρα μας, ενώ ο «εγκέφαλος» της συμμορίας, Ντράγκαν Βάσιτς, συνελήφθη στην Αργεντινή και εκδόθηκε στην Ελλάδα.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ένα άλλο παράρτημα της ίδιας οργάνωσης που είχε μείνει αλώβητο από τις έρευνες πριν από δύο χρόνια, επανήλθε στη χώρα μας...
tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...