Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Στο 1,5 δισ. ευρώ οι ανείσπρακτοι φόροι στην Κύπρο


Στο αστρονομικό ποσό, των 1,5 δισ. ευρώ, ανέρχονται οι ανείσπρακτοι από φυσικά και νομικά πρόσωπα φόροι στην Κύπρο. Αυτό καταδεικνύουν τα στοιχεία που συνέλεξε από τα υπουργεία και άλλες κρατικές υπηρεσίες η γενική Ελέγκτρια, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, στο πλαίσιο της ετοιμασίας της ετήσιας έκθεσης της για το έτος 2010.

Τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες η έκθεση της κ. Γιωρκάτζη θα παραδοθεί στον Πρόεδρο Χριστόφια και ακολούθως θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Τα εν λόγω στοιχεία είναι στη διάθεση και της Γενικής Λογίστριας της Δημοκρατίας, Ρέας Γεωργίου. Το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων του υπουργείου Οικονομικών κατέχει την πρωτιά σε ό,τι αφορά στα καθυστερημένα έσοδα.

Οι ανείσπρακτες φορολογίες με τους τόκους πλησιάζουν το 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ αφορούν τον φόρο εισοδήματος, με τα περισσότερα να οφείλονται από εταιρείες. Επιπρόσθετα, 200 εκατ. ευρώ με τους τόκους οφείλονται στην υπηρεσία ΦΠΑ του υπουργείου Οικονομικών, άλλα τόσα στο τμήμα Τελωνείων και 150 εκατ. ευρώ στο τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Ένα άλλο σεβαστό ποσό που είναι καταχωρημένο στα καθυστερημένα κρατικά έσοδα είναι από τα πρόστιμα και τα εντάλματα σύλληψης, που εκτοξεύτηκαν στα 138 εκατ. ευρώ.

Τα περισσότερα εντάλματα αφορούν Κοινωνικές Ασφαλίσεις, διάφορες ποινικές υποθέσεις καθώς και τροχαίες παραβάσεις, τα οποία αποτελούν έσοδα του δημοσίου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/15_27.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...